HoofdnieuwsRegionaal

Verhalenverteller Douwe Kootstra op De Kruidhof tijdens museumnacht

BUITENPOST – Botanische Tuin De Kruidhof organiseert op 14 september een museumnacht. Van 20.30 uur tot middernacht zijn de tuinen sfeervol verlicht met kaarsen en zijn zowel het IJstijdenmuseum als de tuinen te bezichtigen. Verhalenverteller Douwe Kootstra vertelt prachtige historische volksverhalen in de Heemtuin of bij slecht weer in de kas van De Kruidhof.

Dit jaar is het thema van De Kruidhof verhalen. Meester-verteller Douwe Kootstra vertelt om 21.00, 22.00 en 23.00 uur prachtige volksverhalen uit alle windstreken in het Nederland of het Fries. Het volksverhaal is zo oud als de weg naar Rome. Van generatie op generatie zijn sprookjes, legenden en sagen doorverteld. Ook in de Friese plattelandscultuur is het vertellen van verhalen altijd belangrijk geweest. En nog steeds, want de laatste jaren wordt het Friese volksverhaal weer populairder.

De museumnacht geeft mensen de kans om de tuinen eens op een heel andere manier te bekijken. De schemering en het kaarslicht geven een totaal andere blik op de tuin. Om 21.30 en om 22.30 uur organiseren twee korte rondleidingen in door de Geneeskruidentuin en de Kloostertuin. Het bijwonen van de verhalenvertellingen en de rondleidingen zijn bij de entreeprijs inbegrepen.

 

Tijdens de museumnacht hanteren wij een aangepaste entreeprijs van € 5,00. Houders van een museumjaarkaart betalen € 2,50 per persoon.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button