HoofdnieuwsRegionaal

Verkeersmarkt voor leerlingen De Saad

DAMWALD – Dinsdagmorgen hebben honderd leerlingen uit de brugklas van Christelijke Mavo De Saad in Damwâld deelgenomen aan de verkeersmarkt van Stichting Bevordering Verkeersorganisatie (SBV).

Tijdens deze verkeersmarkt legden de eersteklassers een circuit af langs verschillende organisaties die betrokken zijn bij verkeersveiligheid. Ze kregen er voorlichting, deden een test of namen deel aan een workshop.

Verkeersmarkten zijn bedoeld voor eersteklassers van het voortgezet onderwijs. Een verkeersmarkt is afgestemd op de beleving van het verkeer van eersteklassers, hun gedrag en de concrete verkeerssituaties waarmee zij te maken hebben. Met de praktische opzet van een verkeersmarkt wordt bereikt dat de leerlingen sneller en grondiger zijn doordrongen van de betekenis van verkeersregels, van de noodzaak deze regels te kennen en van het belang van veilig verkeersgedrag.

Naast mede-initiatiefnemer wethouder Roelof Bos en de rijinstructeurs van de SBV (verkeersquiz en/of remproef/ dode hoek tractor) waren ook aanwezig: medewerkers van de politie, Fietsersbond (fietsparcours), Rode Kruis (EHBO), Medical Team Nederland (ambulance), Veilig Verkeer Nederland (ogen- en reactietest) en de Nederlandse Vereniging van Blinden en Slechtzienden. Tijdens de demonstratie van EHBO-medewerkers leerden de brugklassers hoe zij moeten handelen wanneer zij bijvoorbeeld tijdens de school-thuisroute te maken krijgen met een ongeval.

De organisatie was in handen van de heer Willem Vreeling van SBV (Stichting Bevordering Verkeersorganisatie) en mevrouw Van der Wolf van de Saad ende heer H.R. Visser, directeur van De Saad.

Eigen Foto’s

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button