HoofdnieuwsRegionaal

Verlenging tijdelijke verruiming openingstijden zondagen voor winkels van levensmiddelen

KOLLUM – Winkels in de levensmiddelensector in Noardeast-Fryslân mogen tot 1 oktober 2020 open op zondagen van 8.00 tot 20.00 uur. De maatregel was ingesteld van 29 maart tot 1 juni en is nu verlengd tot 1 oktober dit jaar.

Dit betekent dat winkels zoals supermarkten, bakkers, slagers en groenteboeren in deze periode vanaf 8.00 uur open mogen in plaats van vanaf 12.00 uur. Ook mogen ze de deuren later sluiten dan normaal. De sluitingstijd wordt op deze dagen verruimd naar 20.00 uur.
Supermarkten hebben om een verruiming van de openingstijden gevraagd. Met dit besluit kan het winkelend publiek beter worden gespreid en daarmee verspreiding van het coronavirus worden beperkt.

Winkeliers bepalen zelf of ze gebruikmaken van de verruiming van openingstijden en zijn zelf verantwoordelijk voor de communicatie hierover richting hun klanten. Winkeliers in de levensmiddelenbranche die op zondagen en feestdagen (Hemelvaartsdag en tweede pinksterdag) open willen, moeten hiervoor wel een melding doen bij de gemeente. Winkels die al een melding hebben ingediend voor de verruimde zondag openstelling hoeven dit niet meer te doen; die melding geldt meteen ook voor de genoemde feestdagen.

De melding kan gestuurd worden naar [email protected]. Hierbij het KvK-nummer vermelden en op welk adres/locatie/vestiging (NAW) het betrekking heeft. Voor deze melding worden geen leges in rekening gebracht.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button