Sport

Verlies ‘t Fean ‘58 na fraaie zegereeks

SURHUISTERVEENEen schot in eigen been. Dat was zo ongeveer de conclusie na afloop van de confrontatie tussen Winsum en de blauwhemden. “Dat ik hier heb gekeken naar een voetbalwedstrijd, nou nee. Het was meer een spelletje van lange halen en gauw thuis”. Zo analyseerde de geroutineerde coach Fred de Boer van de gasten na afloop een teleurstellende partij voetbal. Met 2-4 gingen de punten mee naar Het Hogeland.

Precies een week na de knappe zege tegen Drachtster Boys wachtte het iets hoger geklasseerde Winsum, de ploeg in een dip. Slechts één punt behaalden de Groningers uit de laatste vijf competitiewedstrijden, de Feansters negen uit een serie van drie. Dat voetbal slechts een bijzaak is in het leven bleek de afgelopen week. Het plotselinge overlijden van de 22-jarige Alex IJtsma, speler van het vierde elftal, dompelde de vereniging in diepe rouw. Alle thuis spelende teams droegen een rouwband en vooraf was er een minuut stilte. De familie van Alex was aanwezig bij de wedstrijd van zijn team tegen ODV. Het werd zodoende een indrukwekkende middag op It Ketting.

Het schot in eigen been vond plaats na ruim een half uur spelen bij de stand 1-1. Erwin Vos tackelde een speler van Winsum van achteren en de vlakbij staande arbiter Nick Schulte toonde gedecideerd de rode kaart aan Vos. Het zorgde voor enige discussie en consternatie maar vanzelfsprekend veranderde er niets aan de beslissing. De thuisclub moest verder met een speler minder. Vlak voor de theepauze kwamen de gasten op voorsprong middels Heinze Andringa, de aanvallend ingestelde vleugelverdediger, 1-2.

Na de veldwisseling kwam de thuisclub terug in de gelijk opgaande wedstrijd. Jens Hamstra werd gehaakt binnen de zestien en specialist Frank ten Hoeve benutte de toegekende strafschop, 2-2. Ondanks een goed gevoel bij alles met een blauw hart ging het toch mis met nog een kwartier op de klok. Weer Andringa toog mee naar de frontlinie en zorgde voor een hernieuwde voorsprong. Routinier en topschutter Yume Ramos zorgde met een echte spitsengoal voor de 2-4 eindstand.

Coach Minno van der Werff concludeerde terecht dat er progressie zit in zijn elftal. “Dag en nacht verschil met de wedstrijd daar”, vond de zoals altijd fel meelevende Van der Werff.  “De jongens hebben er alles aan gedaan, er is keihard gewerkt.” Volgende week wacht de confrontatie tegen Pelikaan S, de nog steeds ongeslagen koploper.

Dit kan u ook interesseren

Back to top button