Buiten regioEvenementenHoofdnieuwsRegionaal

Vernieuwd Meckama State opent deuren voor publiek

KOLLUM – Meckama State, een locatie van Noorderbreedte, houdt op woensdag 29 mei open huis. Bezoekers kunnen dan met eigen ogen zien wat de nieuwbouw en verbouw van het afgelopen jaar heeft opgeleverd. Belangstellenden zijn welkom van 15.00 tot 17.00 uur.

Veranderingen

Er is het afgelopen jaar heel veel veranderd in en om Meckama State. Het zorgcentrum zoals het was is aan het verdwijnen; de lichte zorg die er werd geboden maakt langzaam maar zeker plaats voor zware zorg. Binnen heeft Meckama State het gebouw daarop aangepast. Ook de tuin is volledig op de schop gegaan en is er een omgeving gecreëerd, waar bewoners met een rolstoel of rollator zich gemakkelijk kunnen bewegen.

Rondleiding

Tijdens het open huis in Meckama State kunnen bezoekers een kijkje nemen op de nieuwe afdelingen en met eigen oog zien wat deze verandering betekent. Medewerkers van Meckama State verzorgen presentaties en geven informatie. De route loopt door het hele huis; onderweg komen de bezoekers onder meer collages en films tegen. Na de rondleiding is er gelegenheid om koffie of thee te drinken in de tuin; bij minder weer kan men  terecht in de centrale hal, het Stateplein.

Kunstenaars uit de omgeving

De open-huismiddag is tegelijk de eerste dag van een expositie. In de gangen van Meckama State hangen schilderijen van Rein Halbersma uit Kollum en Hennie Dijk uit Oudwoude. Het is de eerste expositie die Meckama organiseert om kunstenaars uit de omgeving de gelegenheid te geven hun werk tentoon te stellen en te verkopen. Dit doet het zorgcentrum samen met de Stichting Vrienden van Meckama State.

Themaweek

De openstelling van het huis is onderdeel van de themaweek ‘verandering in de zorg’, waarin Meckama State verschillende activiteiten organiseert voor bewoners, familie, huurders van aanleunwoningen, medewerkers en vrijwilligers.

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button