Buiten regioHoofdnieuwsRegionaal

Vervoer Wmo Noordoost Fryslân scoort goed

DAMWÂLD – Reizigers geven het Wmo-vervoer in Noordoost Fryslân een ruime 8 als rapportcijfer. Dit blijkt uit een klanttevredenheidsonderzoek dat is gehouden onder 301 personen die regelmatig met het Wmo-vervoer reizen.

Bij het onderzoek is onder andere gevraagd naar de kwaliteit van het voertuig, de kwaliteit van de chauffeur, de tevredenheid over het boeken van ritten en het functioneren van de zogenaamde terugbelservice (chauffeur belt dat de taxi binnen enkele minuten arriveert).

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo) biedt mensen die niet in staat zijn zelfstandig te reizen de mogelijkheid voor collectief vervoer. In eenzelfde rit worden meerdere reizigers met een bus of (rolstoel)taxi naar hun plaats van bestemming gebracht. De taxiritten worden gereden door Taxi NOF te Kollumerzwaag, onder verantwoordelijkheid van Connexxion Taxi Service.

Het onderzoek heeft ook enkele verbeterpunten opgeleverd. Zo vindt men het zitten met drie personen op de achterbank wat krap. Ook is het in- en uitstappen soms lastig voor mensen die slecht ter been zijn. Hier liggen nog mogelijkheden om de dienstverlening te verbeteren.

Het klanttevredenheidsonderzoek is gehouden in opdracht van de gemeenten Achtkarspelen, Ameland, Kollumerland c.a., Dantumadiel, Dongeradeel en Schiermonnikoog. U kunt het onderzoek lezen op de website van de gemeente Dantumadiel. www.dantumadiel.eu

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button