HoofdnieuwsRegionaal

Vervoer Wmo Noordoost Fryslân scoort goed

Reizigers geven het het Wmo-vervoer in Noordoost Fryslân gemiddeld een 8,6 als rapportcijfer. Dit blijkt uit een klanttevredenheidsonderzoek dat eind 2012 is gehouden onder 341 personen die regelmatig met het Wmo-vervoer reizen.

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo) biedt mensen die niet in staat zijn zelfstandig te reizen de mogelijkheid voor collectief vervoer. In eenzelfde rit worden meerdere reizigers met een bus of (rolstoel)taxi naar hun plaats van bestemming gebracht. De taxiritten worden gereden door Taxi NOF te Kollumerzwaag, onder verantwoordelijkheid van Connexxion Taxi Service.

Bij het onderzoek is onder andere gevraagd naar de kwaliteit van het voertuig, de kwaliteit van de chauffeur, de tevredenheid over het boeken van ritten en het functioneren van de zogenaamde terugbelservice (chauffeur belt dat de taxi binnen enkele minuten arriveert).

De tevredenheid over deze vorm van vervoer is hoog. Het onderzoek heeft ook enkele verbeterpunten opgeleverd. Zo wordt gevraagd of voorrijden in sommige gevallen eerder kan en blijkt nog niet iedereen op de hoogte te zijn van de terugbelservice. Hier liggen nog kansen tot verbetering van de dienstverlening.

Het klanttevredenheidsonderzoek is gehouden in opdracht van de gemeenten Achtkarspelen, Ameland, Kollumerland c.a., Dantumadiel, Dongeradeel en Schiermonnikoog. U kunt het onderzoek lezen op de websites van de gemeenten.

Bekijk hier de g

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button