Ondernemend

Vier gouden tips voor een aantrekkelijker winkel- of horecapand

Heb je een winkel, lunchroom of koffiehuis waar de loop nog niet echt in zit? De uitstraling van je onderneming moet uitnodigend zijn, en dat begint aan de buitenkant. Misschien zijn hier meer vormen van decoratie mogelijk om mensen naar binnen te lokken. Mensen missen het echte, goeie oude winkelen in hun woonplaats door leegstand en toenemend internet-winkelen, dus bedien je ze op hun wenken. Een handvol handige tips om je winkel- dan wel horecapand aantrekkelijker te maken.

Kies de markiezen en rolluiken in een stijl die bij je onderneming aansluit

De raamdecoratie moet overdag een welkom gevoel geven, maar ‘s avonds en ‘s nachts goed afsluitbaar zijn. Rolluiken zijn inbraak werend en zitten niet in de weg tijdens openingstijden. Markiezen zijn weer een vintage vorm van schaduwvoorziening op je terras of boven je koopwaar. Koop hier nieuwe rolluiken en markiezen. Beide vormen van raambekleding kies je in de stijl en kleuren die bij je onderneming passen.

Beperk je niet tot heersende trends, dan val je juist op

Ga vooral niet te veel mee in de trends die je worden opgelegd door zelfbenoemde interieurgoeroes, want dat beperkt je speelveld. Een ouderwetse winkeldeur met een sierlijk handvat en een gezellig belletje valt bijvoorbeeld op. Veel winkels en horeca hebben tegenwoordig computerschermen aan de gevel hangen, maar dat maakt het pand onpersoonlijk. En terrassen van horecapanden zien er nog te vaak hetzelfde uit, dus ook voor de vormgeving daarvan denk je buiten de opgelegde lijntjes.

Kies elementen die mensen missen in het straatbeeld

Wanneer raambekleding en -decoratie op orde zijn, concentreer je je op hetgeen je verkoopt. Moderne manieren van reclame maken doe je online, voor je winkel- of horecapand kies je voor vertrouwde, soms zelfs ouderwetse taferelen. Een gezellige aanblik die veel mensen missen in het straatbeeld is het ‘s morgens uitstallen van koopwaar voor de deur. Dat is niet alleen weggelegd voor groenteboeren, maar ook voor andere ondernemers in een stads- of dorpscentrum. Met een aantal gratis af te halen pallets creëer je al handige uitstaltafels met een warme uitstraling. Hierop decoreer je je koopwaar met gerelateerde producten die je niet per se zelf verkoopt, om de consument te inspireren.

Verlichting, muziek en tekst

Omdat mensen massaal en al wandelend op schermpjes kijken, is het de kunst om hun blik daarvan af te leiden. Dat doe je eveneens met niet al te storende maar wel opvallende verlichting, feelgood-muziek en zo veel mogelijk tekst. Met zelfgemaakte (uitklap)borden benadruk je hoe speciaal jouw producten zijn.

Dit kan u ook interesseren

Back to top button