Buiten regioHoofdnieuwsRegionaal

Vier meisjes doneren hun haar voor Stichting Haarwensen

KOLLUM – Op de Prins Bernhardschool te Kollum hebben 4 leerlingen op dinsdagmorgen hun lange haren (minimaal 25 cm) laten afknippen voor de Stichting Haarwensen. Deze Stichting maakt pruiken voor kinderen met kanker of alopecia. Kijkt u maar eens op de website over al het goede werk wat deze stichting doet.

Dit alles werd teweeg gebracht door het klassengesprek na de vakantie in groep 7.Hierin vertellen alle kinderen iets over de vakantie en ook juf Alzerda vertelde haar verhaal. Haar dochter Eltina Geveke heeft in de vakantie haar haren voor de tweede maal laten afknippen voor de Stichting Haarwensen.

Hierop reageerde leerlinge Sietske Nicolai (groep 7) spontaan met: “Dat wil ik ook!” Juf vroeg om het eerst thuis te bespreken, en Sietske kreeg “groen licht” van haar moeder.

In de daarop volgende Nieuwsbrief van school werd een oproep geplaatst of meer kinderen mee wilden doen. In een week tijd hebben zich nog drie meisjes aangemeld! Deze vier meisjes, Senne van Tetering (gr. 7), Sylke Kooistra, (gr. 3)Sietske en Jellyne Nicolai (gr. 8) hebben zich dan ook op school door vier kapsters laten “kortwieken”.

Deze kapsters deden dit belangeloos. Zij gingen in het bijzijn van meerdere kinderen de lange haren afknippen van deze stoere meiden en ze daarna van een mooie korte coupe voorzien. Hulde ook aan de kapsters Dineke Kootstra, Hiskeja Huizinga, Maaike de Vries en Wilma van der Berg.

Een hele trotse juf Elma Geveke-Alzerda!

foto’s Foekje Jongsma

Dit kan u ook interesseren

Eén reactie

  1. Wat een prachtig initiatief en wat dapper van de meisjes! Pruiken van echt haar zijn inderdaad het mooist. Bovendien help je mensen met haarziektes of kanker enorm door je haar te doneren. Erg inspirerend!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button