Ondernemend

Vijf tips voor een heerlijke nachtrust

Nachtrust is essentieel om goed te kunnen presteren. Of je nu studeert, dagelijks voor de kinderen en het huishouden zorgt of een drukke baan hebt. Pak minimaal 7 uur slaap in een kamer waarin je je op je gemak voelt. Hoe richt je die in? Vijf tips, te beginnen bij je comfortabele boxspring.

Een goed bed met comfortabel matras

Goed slapen begint vanzelfsprekend met lekker liggen in een matras dat meegeeft, maar niet te veel. Heb je een bed van twee bij twee meter, dan tik je simpelweg de zoekterm boxspring 200×200 in om bij de experts op dit gebied uit te komen: de Beddenleeuw. Overigens heeft deze specialist alle maten matrassen op voorraad en is een bezoekje aan de showroom in Zaltbommel mooi te combineren met een dagje in diezelfde stad.

Deugdelijke raamdecoratie, ook voor een zekere mate van isolatie

Ook de kussens, beddengoed en andere accessoires scoor je voordelig bij de Beddenleeuw. Te vroeg wakker worden op bepaalde dagen omdat het buiten al licht is (in het weekend, na een nachtdienst), voorkom je door je slaapkamer te verduisteren. Raamdecoratie is tevens een investering in de isolatie van je woning. Bovendien hou je er ongewenste elementen zoals straatverlichting en verkeersgeluiden mee buiten de deur.

Maak je slaapkamer persoonlijk

Je moet je ‘zen’ voelen in de kamer waar je elke dag uitrust, dus richt je deze persoonlijk in. Foto’s van geliefden, een plankje met boeken en andere vertrouwde elementen geven meer sfeer. Verf de wanden in kleuren waarbij je je prettig voelt en negeer de trendwatchers die roepen dat zwarte muren zo in de mode zijn.

Douche ‘s avonds

De meeste mensen springen ‘s morgens onder de douche, maar het is eigenlijk hygiënischer om dat ‘s avonds, na alle werkzaamheden te doen. Dan spoel je de werkdag letterlijk van je af en ontspan je je volledig. Daarna ga je, nog lekker warm van het hete water, languit op de bank met een serie of boek. ‘s Ochtends ben je met koud water op je gezicht net zo snel wakker.

Niet te veel prikkels voor het slapen gaan

Het is daarbij zaak om niet te ingewikkelde of prikkelende materie tot je te nemen. Zo kunnen de actualiteiten wel tot morgen wachten: je hersens moeten dat verwerken en je kunt er verder niks mee. Kies voor tv waar je rustig van wordt. Enkele tips: klus- en kookprogramma’s, sitcoms of de dromerige treinritten van Rail Away. Relax-tv dus!

Dit kan u ook interesseren

Back to top button