Sport

Vijf voor twaalf voor ‘t Fean ‘58

DAMWOUDE – Oefenmeester Minno van der Werff van ‘t Fean ‘58 kreeg het Sinterklaasgevoel direct na afloop nog eens ingewreven. “Bedankt voor de cadeautjes Minno”, zo reageerde één van de spelers na te zijn gelukgewenst door de geplaagde voormalige inwoner van Damwoude. Het resulteerde in een, overigens geflatteerde, 4-0 overwinning voor het verrassende Broekster Boys.

Eigenlijk ging het best aardig in het eerste half uur voor de blauwhemden. Zoals zo vaak was er weinig aan te merken op het vertoonde spel en deed het niet onder voor de thuisclub. Kansen kwamen er nauwelijks behoudens een mogelijkheid voor de Boys en een gevaarlijke vrije trap voor ‘t Fean die door Jens Hamstra werd overgekopt. Hierna ging het dan toch mis. Lucas Peterson, een begenadigd talent, mocht zomaar de 1-0 aantekenen. Nauwelijks verdiend, louter omdat de gasten meer balbezit hadden dan de gastheren. Even later werd het nog erger. Één van de sterkhouders, Mayk Numan, mocht ver op eigen helft een vrije trap nemen en legde, onbegrijpelijk, de bal breed op Piet Wessel Dijkstra, de spits van de Broeksters. Waarschijnlijk een gevolg van over-concentratie bij de geschrokken verdediger. Het betekende wel een 2-0 voorsprong. Nog voor de theepauze alweer een misverstand en Lucas Peterson had geen moeite om de 3-0 op het, overigens, denkbeeldige scorebord te zetten.

In de tweede helft kreeg invaller Erwin Tabak de ondankbare taak om iets te veranderen in de stand. Nadat ook Raoul Dijkstra en Bard Pultrum als verse krachten binnen de lijnen verschenen kwamen er best mogelijkheden om in ieder geval de spreekwoordelijke eer te redden. Raoul Dijkstra kopte rakelings naast en René Mellema kwam een teenlengte te kort om doelman Sander de Boer te verontrusten. De in Menaldum woonachtige doelman is de enige ‘buitenlander’ bij de formatie van coach Patrick Zwart. “En dat is wel eens anders geweest”, vertelde clubman Pieter Postma vooraf. “In de tijd van Pier Sienema was het net andersom. Toen was jullie trainer Minno van der Werff zo ongeveer de enige speler uit eigen dorp.” Ondanks dat de blauwhemden aardig mee hobbelden op het moeilijk bespeelbare veld werd het vlak voor tijd nog pijnlijker. Vincent Hoekstra bepaalde de eindstand op 4-0. Frank ten Hoeve, van spits naar vrije verdediger omgeturnd analiseerde de wedstrijd als volgt: “De wedstrijd ging gelijk op en dan krijg je weer zo’n rare tegentreffer tegen. Ze krijgen de doelpunten gewoon op een presenteerblaadje aangereikt, ondanks dat we er nog van alles aan probeerden te doen.” Opgeven komt ook bij Ten Hoeve niet voor in het woordenboek. “Natuurlijk niet, wij hebben nog kans op na na competitie. We gaan er voor.”

Dat moet dan volgende week gebeuren. “Zoals het vandaag weer ging. Man, daar wordt je helemaal gek van”, aldus een teleurgestelde Minno van der Werff. Volgende week tegen concurrent Hoogezand wordt het de wedstrijd van de waarheid, dan moet het gebeuren”, wist Minno van der Werff. “Dan kunnen we ons geen fouten veroorloven, zoals vandaag.

 

Dit kan u ook interesseren

Back to top button