Buiten regioHoofdnieuwsRegionaal

Vijfde editie Oktobermaand Kindermaand Dongeradeel

ASSEN – In Dongeradeel vindt in oktober de vijfde editie van Oktobermaand Kindermaand plaats. Kinderen in de basisschoolleeftijd kunnen in de weekenden van oktober én op woensdag 15 oktober gratis deelnemen aan verschillende culturele activiteiten. Oktobermaand Kindermaand stimuleert het bezoek van kinderen en hun (groot)ouders aan kunst- en cultuurinstellingen, de deelname aan workshops, rondleidingen en het bezoeken van voorstellingen en exposities.

In Dongeradeel openen tien organisaties in oktober hun deuren voor kinderen van vier tot en met twaalf jaar oud. Beiaardier Auke de Boer laat kinderen op 4 oktober kennis maken met het Dokkumer carillon en in en om de Anjumer Molen en Molen Zeldenrust in Dokkum worden allerlei activiteiten georganiseerd. In de bibliotheek van Dokkum komt het feestcomité van Poppa.P bijeen voor een muzikale voorstelling voor kinderen van 7 t/m 12 jaar en pantomime spelen is te leren bij Studio 44 in de Oude Burgerschool.

In het Helinghûs wordt op 15 oktober de allernieuwste kinderfilm vertoond en in museum ’t Fiskershúske in Moddergat leren kinderen fotograferen en van de mooiste foto een ansichtkaart te maken. In het Admiraliteitshuis kunnen kinderen onder meer een zelfportret boetseren of tijdens een GPS-speurtocht reizen naar het jaar 1630. Tijdens de open dag van showband DOMUKO kunnen kinderen meedoen met de demonstraties van de muzikanten en majorettes om vervolgens weer helemaal tot rust te komen tijdens een lesje mediteren bij ZieZo.

Meer informatie over het programma in Dongeradeel, maar ook Leeuwardens, Groningen en Drenthe is te vinden op www.kindermaand.nl

 

Oktobermaand Kindermaand is een project van K&C, expertisecentrum en projectorganisatie kunst en cultuur, bedoeld om kinderen op een aantrekkelijke manier kennis te laten maken met kunst, erfgoed en mediacultuur. Ook in Leeuwarden, Drenthe en Groningen wordt het project georganiseerd, als ook in de Europese steden Riga, San Sebastian, Berlijn en Weener.

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button