Regionaal

Vioolconcert in Haersmahiem door leerlingen van Vioolschool Oktje Lambermont

BUITENPOST – Woensdagmiddag hebben de vioolleerlingen van Vioolschool Oktje Lambermont het schooljaar afgesloten met een klein concert in Haersmahiem van De Friese Wouden. Leerlingen tussen 8 en 19 jaar speelden in kleine groepjes samen. Met z’n tweeën, drieën of met z’n vieren als kwartet.

De leerlingen hebben wekelijks individueel les in Buitenpost of in Zuidhorn. Speciaal voor dit optreden hebben zij gerepeteerd en les gehad in kamermuziekformaties. De bewoners van Haersmahiem reageerden enthousiast op bekende melodieën zoals op het alom bekende liedje “Old Mac Donald had a farm”.

Het programma dat de leerlingen lieten horen was deze keer betrekkelijk kort.
“Samen muziek maken (en dan in het bijzonder strijkinstrumenten) vraagt om specifieke vaardigheden”, aldus viooldocente Oktje Lambermont. “Deze vaardigheden kunnen maar beperkt worden aangeleerd in de individuele les, die de basis legt om viool te leren spelen. Echter zou regelmatig samenspelen wenselijk zijn.” legt de vioolpedagoog uit. Op dit moment is voor jonge strijkers in de regio Achtkarspelen en Westerkwartier nauwelijks geschikt aanbod om in een strijkorkest of ensemble te spelen. Daarom zal Oktje vanaf september 2016 beginnen met een Jeugd Strijkorkest in Zuidhorn.

Het Jeugd Strijkorkest Westerkwartier zet geen audities in als toegang, maar wil juist voor veel strijkers toegankelijk zijn. “Bovendien heeft elke strijker zijn zwakke en sterke punten”, vervolgt Oktje. “Leerlingen kunnen zo van elkaar leren.” Ook de sociale component speelt daarom een grote rol. “Je moet met elkaar werken aan een mooi resultaat. Dat betekent voor iedereen luisteren naar je buur en de groep en je aanpassen.”
De repetities zullen plaatsvinden op dinsdag na schooltijd (15.15 tot 16.30 uur) in OBS De Borgh, Zuidhorn. De locatie is in 2 minuten lopend te bereiken vanaf het station.

Zin om mee te komen spelen? Of wil je viool leren spelen? Meer weten of een vrijblijvende kennismaking? Neem contact op met Vioolschool Oktje Lambermont www.klankenwoord.nl

Eigen Foto’s

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button