HoofdnieuwsRegionaalSport

Kollum na rust trefzeker

KOLLUM – Voor rust speelde Kollum in een te laag tempo om het de verdediging van
Trynwalden moeilijk te maken. Na rust werd mede door sterk invallen van Gerard van Zonneveld, die bij alle drie de treffers als aangever fungeerde de verdiende zege behaald.

Onder leiding van scheidsrechter de Jager was er in de openingsfase weinig gevaar voor beide doelen. Met de verrassing om in een 4 4 2 opstelling te starten wilde Kollum de tegenstander enigszins verrassen, echter bleek dit in de praktijk niet uit te pakken. Van achteruit werd wel verzorgd gespeeld, maar belande de lange bal vervolgens te vaak bij de tegenstander. De beste mogelijkheid was voor Joop Pynacker, die op het randje van buitenspel door mocht gaan echter was zijn inzet te zacht. Het gevaar van Trynwalden kwam deze middag het meest van aanvoerde Paul Westra. Na een klein half uur spelen belande een vrije trap voor zijn voeten, echter oog in oog met Johan Vonk bleef de keeper goed oog houden met de bal en pareerde de inzet. In de rebound belande de bal via de lat in het vangnet. Met de terug van blessure komende Rutger de Poel op het middenveld kwam en iets meer rust op het middenveld. Samen met Hein van Marrum en Romke Bos moet dit zich zeker de komende wedstrijden het spel ten goede komen. De kansen waren voor rust echter vandaag schaars, de Kollumers wilden wel, maar het tempo bleef te laag om het verdedigend spelend Trynwalden te verontrusten.

Na de thee bleef het spel in eerste instantie matig en was het opnieuw Johan Vonk die met sterk keeperswerk zijn ploeg in de wedstrijd hield na een schot van opnieuw Westra. Aan de andere kant scoorde Kollum wel, maar zag scheidsrechter de jager de scorende Marinus Hoekstra in buitenspelpositie staan.
Gouden Wissel
In de 64ste minuut vond Kuipers het tijd om dmv een wissel te trachten het verschil te maken binnen de lijnen. Gerard Zonneveld verving de Pascal Vellema, die ondanks zijn wissel een prima wedstrijd had gespeeld. Door Denny Nicolai naar achteren te halen kon Zonneveld het aloude systeem 4 3 3 gemakkelijk invullen. Mede door zijn gevoel voor positie in het veld bracht hij deze middag het verschil. Al na drie minuten spelen bracht hij zichzelf in vrije positie en zette hij de bal op aangeven van Denny Nicolai voor de goal waar Hein van Marrum de bal rustig achter Hylke Kloosterman kon tikken. De ban leek gebroken, echter vergat Kollum de wedstrijd vroegtijdig te beslissen. Met name Pynacker had zijn vizier niet op scherp staan, aan de andere kant bleef Vonk het oog goed op de bal houden bij tegenstoten van de gasten. Doordat Trynwalden iets meer ruimte weggaf, omdat men toch wilde trachten de gelijkmaker te scoren leek de wedstrijd zeker niet met deze stand het einde te halen. Met een strak schot van zeker 30 meter was Romke Bos bijna Kloosterman te verrassen, maar aan de kant kon de gelijkmaker ook zomaar vallen als Marko Lekkerkerker iets rustiger was bij een vrije kans van nog geen 10 meter. Vijf minuten voor het einde viel dan toch de beslissing, nadat opnieuw Zonneveld zichzelf vrijspeelde en Pynacker aanspeelde. Ditmaal joeg hij de bal in het dak van de goal. Robbert Lietmeijer kwam nog binnen de lijnen voor Marinus Hoekstra en nadat eerst in vrije positie de keeper op zijn weg vond, krulde hij uit de corner na opnieuw door Zonneveld te zijn aangespeeld de bal in de verre hoek.

Tevreden trainer
Voor rust speelden we in een te laag tempo tegen een ploeg die compact verdedigde. De bal moet dan eens goed vallen. De wissel na rust pakte natuurlijk goed uit, daar kan je zeer tevreden over zijn. Dit is met het oog op het bezoek van koploper Broekster Boys voor volgende week een mooie opsteker, misschien kunnen we voor een verrassing zorgen, was het commentaar van een tevreden Wierd Kuipers.

Verslag: André van der Meulen
Foto’s: Roel Bergsma

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button