HoofdnieuwsRegionaalSport

Voetbaldag (Jonger Oranjer) in Meppel

MEPPEL – Op het Jonger Oranjer jeugdtoernooi waren de volgende voetballers van Friese Boys aanwezig: Marwan en Ilian Egeh, Yoran Weistra, Douwe Jan Visser, Milan Top, Lieuwe Jan Wiegersma, Nick de Graaf, Ljibbe Sicco Bakker. Er werden zeven wedstrijden (vier tegen vier) gespeeld van zeven minuten onder heerlijke weersomstandigheden. De teams die eerste werden ontvingen een medaille en worden verwacht in juni 2014 in het Olympisch stadion. Er waren drie categorieën: onder 9 jaar, onder 11 jaar en onder 13 jaar. De scouts van Heerenveen zorgen voor een Jonger Oranjer-team, die gaat strijden tegen andere regionale Nederlandse talenten.

Dus ook jij kunt jouw voetbaldroom waarmaken bij Jonger Oranje! Lekker voetballen, nieuwe vriendjes maken en je beleeft een onvergetelijke voetbaldag onder het oog van scouts van profclubs met kans op een plek in het Jonger Oranje Regioteam en Jonger Oranje. Als je gescout wordt voor het regioteam word je gehuldigd in het Olympisch stadion en speel je mee tijdens de JO Finals in Wormerveer op 22 juni.

Vorig jaar werd Marwan zijn team eerste en mocht hij naar het Olympisch stadion, helaas was het team van Ljibbe Sicco (Olympic Lyon) die dit keer roet in het eten gooide. Na een eerdere nederlaag in het toernooi, kregen ze revanche en wonnen ze en zo werd het team van Marwan niet eerste. Douwe Jan (Nancy) zijn team pakte na de pauze ook punten. Lieuwe Jan (Zulte Waregem) speelde gelijk tegen de twee bovenste teams. Nick (Benfica) werd tweede en tegen de koploper had hij vijf seconden voor tijd de winst binnen kunnen halen, helaas wachtte zijn teamgenoot te lang voor leeg doel. De jonge jongens Ilian, Yoran en Milan deden hun best, maar vielen niet in de prijzen. Om 15.00 uur was de prijsuitreiking en vorig jaar werd Ljibbe Sicco uitgekozen voor het regioteam onder 11 jaar. Vandaag werd Nick gescout voor het Jonger Oranjer team onder 13 jaar. Alle spelers waren het eens met elkaar, volgend jaar gaan we weer naar Meppel.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button