EvenementenHoofdnieuwsRegionaalSport

Voetbalschool Veerkr88 laat jeugdspelers leren en genieten

BUITENPOST – Voor de 2e keer in haar bestaan organiseerde Voetbalschool Veerkr88 dit jaar een Voetbal- driedaagse. Exact 75 jeugdspelers waren vanaf woensdag zeer enthousiast en uitermate fanatiek actief op een zonovergoten Sportpark “de Swadde” in Buitenpost. Onder begeleiding van gekwalificeerde hoofdtrainers uit de regio en een groep jeugdtrainers van de v.v. Buitenpost en de v.v. Kollum werden leerzame voetbaltrainingen aangeboden. Ook kwamen de partijspelen 8 tegen 8 en 4 tegen 4 in competitieverband aan bod. Om alles nog leuker te maken kwamen de spelers in actie bij een groot opgezet voetbalspelcircuit. Op vrijdag werd deze voetbalhappening afgesloten met een spetterende prijsuitreiking.

Dag 1 & 2: Voetbal leren

Nadat de spelers zich hadden gemeld op het zonnige sportpark de Swadde werden de jongens en meisjes, namens Voetbalschool Veerkr88 officieel welkom geheten én werden er teamfoto’s gemaakt door Hans Zwamborn. De dag werd uiteen gezet met een goed georganiseerde voetbaltraining door hoofdtrainers uit de regio, latje trappen, poulewedstrijden 8 tegen 8 en  4 tegen 4 wedstrijden.

Op de donderdagochtend training werd er aandacht besteed aan de techniek, het passen en trappen en ook het scoren kreeg de aandacht. Na de lunch werd een begin gemaakt met het spelcircuit. De donderdag werd afgesloten met het vervolg van de competitie 8 tegen 8. De (sportieve) strijd tussen de spelers was fantastisch om te zien. Ook de strijd tussen de coaches onderling was schitterend om te volgen. De hoofd- en jeugdtrainers waren namelijk allemaal coach van een jeugdteam. Dit was ook een leermoment voor de voetballende jeugd.

Dag 3, finale dag: Plezier hebben

Ook op de slotdag waren de weersomstandigheden fantastisch. Bij de competitie 4 tegen 4 moesten in de ochtend de beslissingen vallen. Bij de lunch werden de kinderen verrast met een “snack” door de vrijwilligers van de v.v. Buitenpost. De middag werd begonnen met de 3e ronde van Latje-Trap en hierna volgde het spelcircuit (penaltyschieten, voetbalbowlen, shootouts, de perfecte pass, het gatenzeil, etc.). Het enthousiasme was enorm bij de jeugdspelers. Men wilde een zo hoog mogelijk aantal punten behalen, want er was immers gezegd, dat er prachtige prijzen op het spel stonden.

Om exact 15.00 uur volgden er enkele finales en prijsuitreikingen van de verschillende onderdelen. De jeugdspelers betraden het speelveld met muzikaal geweld, een volle tribune (meer dan 150 supporters) en fantastische woorden van speaker Hielke Jan Ellens. Iedereen kreeg het idee dat  hij/zij in een kolkende voetbalarena aanwezig was.

De finales bij het 8 tegen 8 waren uitermate spannend. Onder leiding van Coach Henk de Boer wist Real Madrid het Borussia Dortmund van Sjirk Kooistra te verslaan (cat. 1) en bij de finale tussen de twee grootste clubs van Nederland won Feyenoord met Coach Marinus Hoekstra na strafschoppen van het Ajax van Oane Westra (Cat. 2). Tijdens de prijsuitreiking kregen de winnende teams het “We are the Champions” over zich heen. De spelers en ook haar coaches voelden zich even de grote winnaars van de Champions leaque.

Ook de finales van het onderdeel Latje-Trap waren uitermate spannend, onder grote druk (meer dan 150!!! supporters) wist in Cat. 1 Johannes Dijkstra de eerste prijs te pakken. In Cat. 2 bleek Roan Lap van Wykels Hallum over de beste traptechniek te beschikken. Na afloop van deze finales werden er prachtige prijzen uitgereikt door Joran Olijve; de deelnemers konden kiezen uit o.a. ballen, sporttassen, scheenbeschermers & voetbalsokken mede mogelijk gemaakt door Siebe Bos Sport. Hierna kregen alle kinderen nog een aandenken in de vorm van een certificaat met daarop de teamfoto gemaakt door Hans Zwamborn. Dit alles werd mogelijk gemaakt door de hoofdsponsor van Voetbalschool Veerkr88 De Haan Westerhoff . De kinderen en ook de ouders keerden tevreden naar huis.  Hopelijk tot ziens bij de volgende Veerkr88 driedaagse.

DE UITSLAGEN:

4 tegen 4:

Cat. 1:

1e Cato de Boer (VV Opende)

2e Kees de Vries (SC Kootstertille)

3e Allert Jan Dillema (SC Twijzel)

Cat. 2:

1e Jelmer Torensma (Ropta Boys)

2e  Rinse de Vries (SC Kootstertille)

3e  Sjoerd Wagenaar (Wykels Hallum)

4e  Enno Cuperus (Ropta Boys)

8 tegen 8:

Cat. 1:

1e Real Madrid o.l.v. coach Henk de  Boer

2e Borussia Dortmund o.l.v. coach Sjirk Kooistra

Cat. 2:

1e Feyenoord o.l.v. coach Marinus Hoekstra

2e Ajax o.l.v. coach Oane Westra

Spelcircuit:

Cat 1:

1e  Pieter Johan v.d. Hoop (SC Twijzel)

2e Kees de Vries (SC Kootstertille)

3e  Tjipke Hoekstra (De Lauwers)

Cat 2:

1e  Marlo Lolkema (Wykels Hallum)

2e  Roan Lap (Wykels Hallum)

3e  Sander Prins (Wykels Hallum)

Latje-Trap:

Cat 1:

1e  Johannes Dijkstra (Ternaard)

2e  Jelmer Veenstra (SC Kootstertille)

3e  Laudy Bouma (VV Buitenpost)

Cat 2:

1e  Roan Lap (Wykels Hallum)

2e Jelmer Torensma (Ropta Boys)

3e  Johan Kaldeway (VV Buitenpost)

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button