HoofdnieuwsRegionaalSport

Voetbaltweedaagse Veerkr88 is leren en genieten

BUITENPOST – Voor de 1e keer in haar bestaan organiseerde Voetbalschool Veerkr88 dit jaar een voetbaltweedaagse. Ruim 70 jeugdspelers (o.a. uit Zwolle, Drachten, Bergum, Hilversum & Hallum) waren zeer enthousiast naar sportpark “de Swadde” in Buitenpost gekomen. Onder begeleiding van gekwalificeerde hoofdtrainers uit de regio en een groep talentvolle jeugdtrainers van de v.v. Buitenpost werden leerzame voetbaltrainingen aangeboden. Ook kwamen de partijspelen 8 tegen 8 en 4 tegen 4 in competitieverband aan bod. Om alles nog leuker te maken kwamen de spelers in actie bij het gatenzeil. Hier ging men de strijd aan om de De Haan Westerhoff Zonwering – bokaal. Op de tweede dag werd deze voetbalhappening afgesloten met enkele finales en een spetterende prijsuitreiking.

 

Voetbal leren

Nadat de spelers zich hadden gemeld kregen de jongens en meisjes een prachtig nieuw tenue aangeboden. Dit was mede mogelijk gemaakt door de hoofdsponsor van de voetbalschool De Haan Westerhoff uit Drachten en Siebe Bos Sport uit Kollum. Hierna werden alle jeugdspelers en vele (groot)ouders door Wietse v.d. Veen, namens Voetbalschool Veerkr88, officieel welkom geheten.

De 1e dag werd uiteen gezet met de strijd om de gouden schoen (4 tegen 4 met individuele winnaar). Er werd gestreden in twee verschillende leeftijdscategorieën. De eerste vijf ronden werden afgewerkt. Hier tussendoor moest er voor de eerste keer worden geschoten op het gatenzeil. Bij dit onderdeel ging de strijd om de De Haan Westerhoff-bokaal.

Na een goed verzorgde lunch werd de middag begonnen met een training. Deze trainingen stonden o.l.v. een hoofdtrainer uit de regio en deze werd bijgestaan door een jeugdtrainer van de v.v. Buitenpost. Daarnaast was S.C. Heerenveen speler Marten de Roon naar Buitenpost gekomen. Deze middenvelder verzorgde het onderdeel techniek en probeerde de jeugdige voetballertjes op speelse wijze iets te leren. Dat de kinderen genoten was wel duidelijk. Tussendoor werden alle deelnemers aan deze voetbaltweedaagse individueel op de foto gezet met de S.C. Heerenveen speler.

Na de voetbaltraining moesten de spelers zich melden voor de competitie 8 tegen 8. Moe, maar voldaan gingen de jeugdspelers naar huis.

 

Prachtige prijzen

De 2e dag  werd begonnen met de voetbaltraining. Onder prachtige weersomstandigheden werd weer aandacht besteed aan de techniek, de loop- en coördinatie, het passen en trappen, het dribbelen en drijven en ook het scoren kreeg de aandacht. Voor en na deze leerzame voetbaltraining moest er voor de tweede en derde keer worden geschoten op het gatenzeil. Voor de lunch werd ook nog de strijd om de gouden voetbalschoen hervat. Om exact 12.30 uur zaten alle jeugdspelers en de begeleiding te genieten van een goed verzorgde lunch, welke was klaargemaakt door moeder en dochter Kuipers.  In het begin van de middag werden de laatste twee ronden van het 4 tegen 4 gespeeld. Hierna een vervolg van de competitie 8 tegen 8. De (sportieve) strijd tussen de spelers was fantastisch om te zien. Ook de strijd tussen de coaches onderling was schitterend om te volgen. De hoofd- en jeugdtrainers waren namelijk allemaal coach van een jeugdteam. Dit was ook een leermoment voor de voetballende jeugd.

Even na half vier betraden de finalisten van het 8 tegen 8 het hoofdveld. Onder luid gejuich, want de belangstelling van de (groot)ouders, broertjes en zusjes was groot, en met muzikaal geweld. Iedereen kreeg het idee dat men in een kolkende voetbalarena aanwezig was.

De eerste finale bij het 8 tegen 8, Engeland (o.l.v. Henk de Boer – trainer Wardy) en Duitsland (o.l.v. Jurjen Bosch – speler ONS) was uitermate spannend en het nemen van strafschoppen was noodzakelijk. De spelertjes van Engeland bleken de zenuwen het beste onder bedwang te hebben. De tweede finale was minder spannend. Italie (o.l.v. Martine Koopmans – VIOD dames 1) was veel sterker dan Zwitserland (o.l.v. André Polet – speler Wykels Hallum).

Hierna volgden de prijsuitreikingen van de verschillende competities – De strijd om de gouden voetbalschoen (4 tegen 4) en het Siebe Bos Sport voetbaltoernooi (8 tegen 8).

Ook de De Haan Westerhoff – bokaal werd uitgereikt.

Tussendoor werden er twee Vip-arrangementen verloot onder de jeugdspelers. De hoofdsponsor De Haan Westerhoff (lees: Paul Olijve) had weer iets speciaals geregeld, namelijk het bezoeken van een thuiswedstrijd van S.C. Heerenveen en S.C. Cambuur.  Frans Roan Postmus (Ropta Boys) en Johan Kaldeway (Buitenpost) waren de gelukkigen.

Prachtige prijzen werden er uitgereikt. Hierna kregen alle kinderen nog een aandenken in de vorm van een certificaat met daarop een foto van de jeugdspeler met Marten de Roon. Deze foto’s waren een dag ervoor gemaakt door Hans Zwamborn (www.kiepie.nl). De kinderen waren moe, maar tevreden. Deze tevredenheid was ook aanwezig bij de ouders en allen keerden met een goed gevoel huiswaarts.

 

De uitslagen:

4 tegen 4:         Cat. 2:              1e         Gosse Jan Visser (v.v. Ropta Boys)

2e         Justus Jacob Rosier (CSC ’28 Zwolle)

3e         Eddy Oosterbaan (v.v. Opende)

Cat. 1:              1e        Sieds Bijker (v.v. Friese Boys)

2e        Ilian Egeh  (v.v. Friese Boys)

3e        Milan van Loo (v.v. Kollum)

Mark Westra (v.v. Friese Boys)

 

8 tegen 8:         Cat. 1:              1e Engeland o.l.v. coach Henk de  Boer

2e Duitsland o.l.v. coach Jurjen Bosch

 

Cat. 2:              1e Italië o.l.v. coach Martine Koopmans

2e  Zwitserland o.l.v. coach André Polet

 

DHW-bokaal:    Cat 1:               winnaar Johan Kaldeway (v.v. Buitenpost)

 

Cat 2:               winnaar Gosse Jan Visser (v.v. Ropta Boys)

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button