HoofdnieuwsRegionaalSport

Voetbalvereniging Oostergo viert 50 jarig jubileum

EE – Afgelopen weekend heeft de VV Oostergo gevierd dat het op 28 juli 50 jaar bestond. Het feest begon op vrijdagavond met een receptie.

Ceremoniemeester Egbert Douma kon in een goed gevulde feesttent alle genodigde welkom heten en gaf als eerste het woord aan voorzitter Wieger Sikkema. Sikkema feliciteerde de jubilaris en vroeg toen Oane Attema naar voren te komen. Oane Attema  is één van de personen die vanaf het eerste moment lid is geweest van de VVO. In al die jaren is Oane altijd wel op één of andere manier betrokken geweest bij de VVO, eerst als speler, daarna als bestuurslid van diverse besturen, leider van diverse elftallen, redactielid van het clubblad en al meer dan 10 jaar wedstrijdsecretaris. Het bestuur had daarom ook besloten om Oane tot erelid te benoemen. Hij ontving van Wieger een speldje van de VVO en voor Oane zijn partner Sylvia was er een bos bloemen. Vervolgens kreeg de heer Jan Hooge namens de KNVB het woord, hij feliciteerde de VVO met deze mijlpaal en complimenteerde de vereniging dat zij als kleine vereniging de afgelopen jaren altijd op een hoog niveau heeft gepresteerd en dat ze da zaken altijd goed op orde hebben.

Namens de KNVB overhandigde de heer Hooge een fraaie jubileum vlag aan voorzitter Sikkema. Namens de gemeente feliciteerde wethouder Pytje de Graaf de VVO met het jubileum.  Jelmer Kok bood namens de vriendenclub een fraaie nieuwe bar aan de VVO voor in de fraai verbouwde kantine. Van Dorpsbelang Ee ontving voorzitter Sikkema een wedstrijdbal voor de eerste competitiewedstrijd van de voorzitter van dorpsbelang Hans Kroodsma. Vervolgens gaf Egbert Douma het woord aan oud hoofdtrainer Sije Heidstra. Hij had voor elk team een aantal wedstrijdballen meegebracht onder het motto dat het daar het komende seizoen in ieder geval niet aan zou liggen. Als laatste kreeg Gerrit Kooistra namens de supportersvereniging het woord. Ook hij feliciteerde de jubilaris met deze mijlpaal en vertelde dat alle jeugdleden en alle reünisten die zaterdag aanwezig waren een fraai herinnering vaantje cadeau kregen.

Na de pauze was het de beurt aan gastspreker Foppe de Haan. Hij vertelde dat hij uit naam van de Foppe foundation dit soort activiteiten uitvoert en dat de opbrengst ook in het geheel hiervoor is bestemd. Foppe de Haan hield een mooi verhaal over zijn loopbaan bij SC Heerenveen, jong oranje en zuid Afrika en zijn kort uitstapje als bondscoach van Tuvalu. Hierna bedankt voorzitter Sikkema alle aanwezigen voor hun komst en mocht ceremoniemeester Egbert Douma nog een bos bloemen in ontvangst nemen voor het in goede banen leiden van deze avond.

Op zaterdagochtend mocht de voorzitter van de jubileumcommissie Melle Pieter Prins ruim 200 reünisten verwelkomen in de feesttent. Nadat iedereen de meeste handen had geschud onder genot van koffie en gebak kon men in de kantine een schitterende expositie bekijken waarin de 50 jaar van de VVO werd tentoongesteld in vorm van foto’s, krantenknipsels, oude spelerskaarten en shirts en tassen uit de afgelopen 50 jaar. Ook werd er in de bestuurskamer een film afgespeeld met voetbalfragmenten uit het verleden. Rond 12.00 uur was er een gezamenlijke lunch waarna er een groepsfoto werd gemaakt.

Deze foto zal in het midden van het jubileumboek gaan komen die ter gelegenheid van het jubileum is samengesteld en op deze dag besteld kon worden. Om 13.00 uur was het tijd voor de jeugd, zij werden getrakteerd op een show van BB Freestyle een groep freestyle voetballers die hun kunsten eerst zelf laten zien en vervolgens de jeugd uitnodigen om ook hun kunnen te laten zien. Daarna is het tijd voor de senioren om te laten zien hoe het met hun conditie is gesteld tijdens een mixtoernooi.

Voor met name wat oudere spelers die hun voetbalschoenen onder een laagje stof weg moesten halen leverde dit wel wat spierpijn op.  Er was een kleine competitie opgesteld van 6 teams die elk drie wedstrijden moesten. Na een heuse finale kwam er een eind aan deze sportieve strijd waarna iedereen tevreden de feesttent opzocht waar men kon genieten van de “derde helft” onder muzikale begeleiding van Rintje Kas. Het feest werd ‘s avonds in een volle feesttent afgesloten met een optreden van de band “Once”.

Foto’s Burt Sytsma Photography

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button