HoofdnieuwsRegionaal

Voetgangersbrug station Buitenpost officieel opgeleverd

BUITENPOST – Deze week is de voetgangersbrug bij het station in Buitenpost officieel opgeleverd. ‘Een bijzonder moment na maanden van hard werken’, aldus wethouder Klaas Antuma van Achtkarspelen.

‘De voetgangersbrug kan nu in gebruik worden genomen door de reizigers en verbindt het station met een groot nieuw parkeerterrein voor 200 auto’s.’ Elke dag maken bijna 2.000 reizigers gebruik van het stationsgebied. Bij het project heeft Achtkarspelen samengewerkt met ProRail en NS.

Aan de buiten- en binnenkant van de voetgangersbrug zijn afbeeldingen geplaatst die kenmerkend zijn voor Achtkarspelen. De binnenzijde is vormgegeven met beelden uit de rijke historie van de gemeente. Inwoners van Achtkarspelen kregen eerder dit jaar de mogelijkheid om hierover hun mening te geven. De brug is onderdeel van de totale metamorfose die de omgeving rond het station in Buitenpost en De Kruidhof ondergaat. De nieuwe parkeergelegenheid is ook bedoeld voor bezoekers van De Kruidhof. Via een natuurlijke looproute vanaf de brug kunnen zij de kruidentuin bereiken vanaf het station.

Naast de werkzaamheden bij het station worden de Julianalaan, Schoolstraat en Edisonstraat opgeknapt. De herinrichting is na de zomer van 2017 klaar.

Foto: Binne-Louw Katsma

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button