Buiten regioHoofdnieuwsRegionaal

Volkstuintjes voor minima in Achtkarspelen

BUITENPOST – Zes inwoners van Achtkarspelen met een minimum inkomen krijgen de mogelijkheid om een volkstuintje in te richten. Met dit kleinschalige project biedt de gemeente hen de mogelijkheid om zelf groente, fruit en kruiden te verbouwen, sociale contacten op te doen en op een betaalbare manier gezonder te gaan eten.

Naast een tuintje voor de duur van een jaar krijgen de deelnemers een starterspakket met gereedschap, groenteplantjes en zaden. De gemeente Achtkarspelen betaalt het stukje grond. Het tuingereedschap wordt aangeboden door Stichting ‘Gered Gereedschap’ en Douma Zaden uit Burgum sponsort de zaden en de groenteplantjes. De deelnemers starten in de volkstuinen van Harkema, Twijzel en Buitenpost.

Op 9 april kregen de deelnemers tijdens een startbijeenkomst op De Kruidhof in Buitenpost een uitgebreide uitleg over het aanleggen van een volkstuin door directeur Jan Willem Zwart. Vervolgens ging de groep met Willem Woortmeijer, gids en vrijwilliger op de oude cultuurgewassentuin, de tuin op voor nog meer praktische informatie. Na afloop deelde wethouder Klaas Antuma aan alle deelnemers het starterspakketen uit.

In het najaar van 2012 heeft de gemeente alle minima aangeschreven en aangeboden deel te nemen aan het project. Hierop hebben zes mensen positief gereageerd. Het volkstuinproject maakt deel uit van CLIP (Clientparticipatie voor minima).

 

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button