Sport

Volleybalvereniging Triumphera uit Kollum viert 50-jarig jubileum

KOLLUM – Op zaterdag 8 september werd het 50-jarig jubileum van volleybalvereniging Triumphera gevierd. De jubileumcommissie had een mooi programma in elkaar gezet voor leden, oud-leden, maar ook voor alle volleyballiefhebbers uit Kollum en omgeving.

De dag werd gestart met een leerzame clinic, gegeven door drie spelers van Abiant Lycurgus uit Groningen. 32 fanatieke volleyballers deden mee aan de clinic. Er werd onder andere geoefend met techniek, aanvallen en opslaan.

Hierna speelden de heren van Abiant Lycurgus Groningen een topwedstrijd tegen Volley Haasrode Leuven uit België. Er waren 170 volleyballiefhebbers aanwezig bij deze wedstrijd. Het is lang geleden dat de tribune in de Van der Bijhal bij een volleybalwedstrijd zo gevuld was.  De wedstrijd stond onder leiding van eerste scheidsrechter Wouter Goslinga uit Zuidhorn en tweede scheidsrechter Bouke Koning uit Kollum. Ook de courtcrew, verantwoordelijk voor het aangeven van ballen en het schoonhouden van de vloer, waren ontzettend belangrijk voor een goed verloop van de wedstrijd.

Helaas heeft Lycurgus verloren met 1-3. Maar wat was het een mooie en spannende wedstrijd!! (29-27, 26-28, 23-25, 21-25)

Na de wedstrijd gingen leden, oud leden en spelers van de twee teams dineren. Rond 21:00 konden de voetjes van de vloer. Het 50-jarig jubileum is tot in de late uurtjes gevierd.

De jubileumcommissie kijkt terug op een zeer geslaagde dag.

Foto’s Greetje Dobbinga

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button