HoofdnieuwsRegionaalSport

Volop medailles voor acroteams Wardy

URETERP – Zondag 8 februari werden in Ureterp plaatsingswedstrijden gehouden voor de het D- en E niveau.’S Ochtends vroeg was het E-trio Hennie Hoekstra, Iris Bontekoe en Anna Baukje van Dellen al aan de beurt. Bij de vorige plaatsingswedstrijd liep Anna Baukje een blessure op, waardoor zij geen optimale oefening konden neerzetten. Met een geringe voorbereiding en lastminute aanpassingen gingen zij van start aan hun laatste kans om zich te kwalificeren voor het FK.  Ondanks een paar schoonheidsfoutjes lieten zij een goede oefening zien en eindigden op een 5e plaats.

Het duo Linda Bontekoe en Aïsha Roskammer komt dit seizoen uit in de E-lijn. Zij lieten een prachtige oefening zien maar hielden één element tekort aan, wat een aftrek van 0,30 als gevolg had. Hierdoor liepen zij een podiumplaats mis en eindigden op een alsnog goede 5e plaats.

Bij de duo’s D-lijn kwamen twee teams van Wardy in actie. Lisanne en Ilse van der Veer lieten artistiek een zeer sterke oefening zien. Een paar technische foutjes werden zéér streng afgestraft waardoor zij kelderden in het klassement. Afrida Zijlstra en Enola Kramer waren afgelopen zaterdag onverslaanbaar in hun categorie en behaalden met hoge punten het goud.

Annet de Boer, Janita Kloppenburg en Femke Sijpersma, trio D-lijn, hadden ook succes. Met een keurige oefening kregen zij de bronzen medaille omgehangen.In de middagwedstrijd was het instap mixpaar aan de beurt. Bram de Jong en Esther Hiemstra wonnen in deze categorie het zilver.

In de categorie duo E-lijn junior lieten Renee Fleury een prachtige oefening zien, maar door een verkeerd uitgevoerd element gingen kostbare punten verloren. In dezelfde categorie kwam ook het duo Esmee Namminga en Yvonne Talstra in actie. Ook zij presteerden uitstekend en eindigden met een vierde plaats net naast het podium.

Voor het trio Anne Meike Terpstra, Mirjanna Damstra en Jeltsje Kooista was dit de eerste wedstrijd in dit nieuwe teamverband, en met succes. Met een mooi uitgevoerde oefening behaalde zij een 3e plaats.

Bij de pupillen duo’s werden er ook medailles behaald door teams van Wardy. Het duo Meta van Dekken en Nynke Dam behaalden zilver. Maxine Breider en Sanne Hiemstra presteerden net iets beter verdienden het goud.

Met nog één plaatsingswedstrijd te gaan zijn de teams van Wardy goed op koers voor het Friese kampioenschap.

Eerste foto: vlnr Mirjanna Damstra, Jeltsje Kooistra, Anne Meike Terpstra, Bram de Jong, Esther Hiemstra, Sanne Hiemstra, Maxine Breider, Nynke Dam, Meta van Dekken.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button