Buiten regioHoofdnieuwsRegionaal

Voorjaarslezing over het imago van de Oranjes, door burgemeester Bilker

KOLLUM – De troonsbestijging van onze aanstaande koning Willem-Alexander op 30 april 2013 in Amsterdam betekent dat de zevende vorst van het koningshuis Oranje-Nassau wordt ingehuldigd.
Het koningschap in de Nederlanden heeft een andere oorsprong dan doorgaans in de andere Europese koninkrijken. Wat houdt het koningschap precies in? Wat is de oorsprong, welke vormen van koningschap bestonden en bestaan er ? En heeft het begrip “bij de gratie Gods” nog betekenis?


Bearn Bilker, voorzitter van Stichting Nassau en Friesland, zal stilstaan bij het begrip “koningschap”. Hij belicht vooral de voorwaarden waar het koningschap aan moet voldoen. Dat zijn o.a.: de mate van acceptatie, de verhouding met regering en onderdanen, de democratisering , de politieke invloed (of macht) en de huwelijkspolitiek.
Een essentieel onderdeel is en blijft: de p.r. , zoals het contact met burgers en instellingen en hoe gaat men om met maatschappelijke ontwikkelingen. De Oranjes zijn (bijna) altijd meester geweest in het hebben van een goed imago. Bezoeken in het land waren en zijn van grote betekenis.

Datum : woensdag 24 april 2013
Plaats: Stadhouderlijk Hof (Gele zaal), Hofplein 29, Leeuwarden
Tijd: 20.00 uur

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button