HoofdnieuwsRegionaal

Voorleesfeest in de bibliotheek

KOLLUM – Tijdens De Nationale Voorleesdagen van woensdag 23 januari t/m zaterdag 2 februari bezoeken peuters van heel Noordoost Fryslân de bibliotheek. Zelfs ver na afloop van de Voorleesdagen komen er nog groepen (in totaal zijn het er wel 50) van peuterspeelzalen en kinderdagverblijven langs om dit voorleesfeest mee te maken. Er wordt dan voorgelezen uit het ‘Prentenboek van het Jaar’ Nog 100 nachtjes slapen.

In Nog 100 nachtjes slapen kan Dorus niet wachten tot ze jarig is, dus maakt ze zelf een feestje. Haar moeder heeft gezegd dat ze lekker mag knippen, dus knipt ze mooie lapjes:

Knip, knip, stukje uit het tafelkleed.

Knip, knip, in de jurk aan de waslijn.

Knip knip knip door de hele stad…

Een herkenbaar verhaal dat een leuke aanleiding vormt om een vrolijk voorleesfeest in de bieb te vieren. Naast het voorlezen vallen er allerlei andere leuke dingen te beleven voor de peuters tijdens hun bezoek. Kinderen (van nul tot zes jaar) krijgen als ze lid worden ook gratis een vingerpopje van Dorus cadeau.

Tijdens De Nationale Voorleesdagen wordt in het hele land extra aandacht besteed aan voorlezen. De campagne richt zich specifiek op ouders van kinderen van nul tot zes jaar. Recent onderzoek toont het belang van voorlezen aan jonge kinderen voor hun latere schoolcarrière. Door peuters samen met hun groep en ouders naar de bibliotheek te laten komen ervaren zowel de peuters als de ouders dat (voor)lezen belangrijk is voor de taalontwikkeling, maar vooral ook dat (voor)lezen leuk en gezellig is.

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button