HoofdnieuwsRegionaal

Voorlopige sluiting scholen OVO Fryslân-Noord (OSG Piter Jelles en RSG Simon Vestdijk)

KOLLUM – De scholen van OVO Fryslân-Noord (OSG Piter Jelles en RSG Simon Vestdijk) sluiten de scholen van 16 t/m 18 maart voor alle onderwijsactiviteiten. Het College van Bestuur van de scholen voor voortgezet onderwijs heeft hiertoe vanochtend besloten. Medewerkers, ouders en leerlingen hebben hierover zojuist bericht ontvangen.

Wiebe Wieling, Collegevoorzitter OVO Fryslân-Noord: “we vinden het van groot belang dat ook wij er zoveel mogelijk aan doen om de verdere uitbraak van het coronavirus tegen te gaan. De veiligheid van onze leerlingen en hun familiekring, onze medewerkers en andere nauw betrokkenen bij de school willen we voorop stellen in de beslissingen die we als bestuur nemen. Er is nu veel onrust en we willen helderheid verschaffen.

Dit heeft er toe geleid dat we vanochtend, 15 maart 2020, hebben besloten om al onze scholen te sluiten voor onderwijsactiviteiten van maandag 16 t/m woensdag 18 maart a.s.”

Het sluiten van de scholen voor onderwijsactiviteiten geeft de mogelijkheid om de landelijke ontwikkelingen af te wachten. Bovendien geeft het enige tijd en ruimte om te kijken hoe het onderwijs in een andere vorm door kan gaan als blijkt dat de scholen ook na 18 maart dicht moeten blijven. Daarbij ligt de hoogste prioriteit bij de examenleerlingen.

Ouders en leerlingen worden over de verdere ontwikkelingen door de eigen school geïnformeerd.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button