HoofdnieuwsOndernemendRegionaal

Voorstelling Chocoholic langs 11 basisscholen in Dantumadiel

DAMWÂLD – Dantumadiel streeft naar de titel Fairtrade Gemeente. Om basisschoolkinderen kennis te laten maken met Fairtrade, bood de werkgroep Fairtrade alle basisscholen van de gemeente Dantumadiel een theatervoorstelling aan over eerlijke handel.

Fairtrade Gemeente Dantumadiel

Dantumadiel streeft naar de titel Fairtrade Gemeente. Er is een werkgroep Fairtrade in het leven geroepen die onder andere ook scholen wil motiveren om Fairtrade producten – zoals koffie, suiker en thee – te gebruiken. Fairtrade is zowel een keurmerk als een wereldwijde beweging. Fairtrade helpt boeren en arbeiders in ontwikkelingslanden een betere plek te verwerven in de handelsketen, zodat ze kunnen leven van hun werk en kunnen investeren in een duurzame toekomst.

Chocoholic

Chocoholic is een interactieve voorstelling waarin de leerlingen op een humoristische en fantasierijke manier mee worden genomen op ontdekkingsreis. Door de avonturen van het meisje Juul ervaren de kinderen het verschil tussen gangbare en Fairtrade handel. Gemeente Dantumadiel bood de voorstelling de afgelopen weken aan bij alle basisscholen in de gemeente. Gisteren was de laatste voorstelling voor de leerlingen van groep 8 van de Tarissing en de Dr. De Botkeskoalle in Rinsumageast.

Wethouder Gerben Wiersma was ook bij de voorstelling en deed enthousiast mee: ‘Erg leuk om te doen samen met de kinderen. Ik vind zo’n voorstelling een hele geslaagde manier om aandacht te vragen voor Fairtrade.’

Ria de Groot, juf van de Tarissing, was ook erg enthousiast over de voorstelling: ‘de kinderen gingen helemaal op in het spel. Geweldig dat dit aangeboden werd door de gemeente.’

Kijk voor meer informatie over de titel Fairtrade Gemeente op www.facebook.com/FairtradeDantumadiel.

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button