EvenementenHoofdnieuwsRegionaal

Vrijdag 27 december vierde editie “Slach om ’e Toer”

SURHUIZUM – Ook dit jaar staat na de Kerstdagen weer de Surhúster kuiertocht “Slach om ’e Toer” op het programma. Een wandeltocht die al een aardige traditie begint te worden, zo tussen Kerst en Oud & Nieuw. Vanuit MFC “De Delfeart” in Surhuizum wordt voor de vierde keer de wandeltocht “Slach om ’e Toer” georganiseerd. Door de organisatie is wederom een prachtige route uitgezet, die dit jaar in noordelijke richting voert. Vanuit Surhuizum gaan de drie routes richting Augustinusga, waarbij de twee langste routes het Prinses Margrietkanaal oversteken en de kortste route door de Surhuizumermieden voert. De wandelroutes voeren grotendeels over verharde wegen, met enkele passages over onverharde paden en door weilanden. Alle drie de routes eindigen weer in “De Delfeart”.

Net als de voorgaande jaren verwacht de organisatie ook dit jaar weer veel deelnemers aan de start. “Slach om ’e Toer” is niet alleen een tocht voor de doorgewinterde loper, maar met name de kortere afstanden zijn ook uitermate geschikt om met het gezin te lopen. Ook de kinderen van de basisschool worden van harte uitgenodigd om bijvoorbeeld samen met hun juf of meester de tocht te lopen. Bovendien kunnen kinderen tot 12 jaar gratis deelnemen aan de wandeltocht. De Surhúster kuiertocht is een goed verzorgde tocht met versnaperingen en rustpunten om de vijf, zeven of negen kilometer. Na afloop krijgt iedereen een bord snert en ligt er voor iedereen een fraaie herinnering klaar.

De Surhúster kuiertocht wordt georganiseerd in samenwerking met de Swaddekuier uit Buitenpost. De vierde editie van deze midwintertocht bestaat uit drie verschillende routes met afstanden van 8, 18 en 28 kilometer. Het inschrijfgeld (resp. € 5,00, € 6,00 en  € 7,00) is inclusief snert en een fraaie herinnering. Kinderen tot 12 jaar kunnen gratis deelnemen. De start en finish van de tocht is bij MFC “De Delfeart” aan de Bartemerwei in Surhuizum. De starttijden zijn: 28 km tussen 9.00 en 10.00 uur, 18 km tussen 9.30 en 12.00 uur en 8 km tussen 10.00 en 13.00 uur. Het startbureau sluit om 17.00 uur.

Meer informatie over de “Slach om ’e Toer” kunt u vinden op www.surhuizum-online.nl/slachometoer of volg ons op Facebook en Twitter via slachometoer.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button