HoofdnieuwsRegionaal

Vrije Piraten schenken 2500 euro aan reis voor Silke haar leven

KOLLUMERZWAAG – Radioclub de Vrije Piraten hebben afgelopen weekend een cheque ter waarde van 2500 euro overhandigd aan het initiatief de reis voor Silke haar leven. Dit meisje heeft een fout in haar DNA waardoor de sneldelende cellen snel verouderen en sneller delen dan normaal. Het grootste probleem wat voor kan komen is het beenmerg-falen. Het lichaam raakt zijn afweer kwijt tegen ziektes. Hiervoor heeft Silke in 2009 al een beenmergtransplantatie gehad. De artsen hier in Nederland weten niet genoeg over de ziekte, om Silke hier goed te behandelen.

Met een bezoek aan een congres in Amerika hoopt haar vader meer te weten te komen over de mogelijke behandelmethodes. Deze reis kost veel geld. Er zijn daarom diverse acties gehouden bij o.a. scholen en verenigingen in de Fryske Wâlden. Radioclub de Vrije Piraten wil daar graag bij aansluiten.

In de periode rondom kerst en oud en nieuw draait dit team traditioneel een in de regio populaire marathon-uitzending, de opbrengst hiervan ging in het verleden naar diverse goede doelen, zoals de Voedselbank, Ronald McDonaldhuis Leeuwarden, Slachtoffers brand Volendam en Stichting Doe een Wens. Dit jaar hebben we gekozen voor een goed doel dicht bij huis, we gunnen Silke deze reis en mogelijke kans op genezing, aldus de dj’s. De Vrije Piraten zijn vanaf 19 december weer te beluisteren met de eindejaarsuitzending, via een speciale evenementenfrequentie en de stream op www.devp.nl

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button