HoofdnieuwsRegionaal

Vrije Piraten zijn een ware hype in de regio

KOLLUMERZWAAG – Voor het 16e jaar op rij draaien de Vrije Piraten vanuit Kollumerzwaag dagelijks vele verzoekplaatjes, maar nog nooit eerder was de belangstelling zo groot. Ook de verschillende activiteiten en het Mega Vrije Piraten Festival zijn ontzettend populair.

Aan het eind van de jaren ’90 is een groep van ongeveer 15 zendpiraten begonnen met de Vrije Piraten, die jaarlijks door middel van een ‘marathon’ twee weken lang muziek draaien. Sinds vijf jaar doen de Vrije Piraten dit door middel van een (tijdelijke) evenementenvergunning, afgegeven door het Agentschap Telecom. De luisteraars komen uit alle lagen van de bevolking.

De laatste jaren is de groep, naast het draaien van muziekplaten, ook begonnen met het organiseren van activiteiten. Luisteraars kunnen bijvoorbeeld meedoen aan ‘Zoek de schat’, ‘Vossenjacht’ en het spijkerslaantoernooi. Aan al deze activiteiten hebben vele honderden luisteraars meegedaan. Voor de kinderen is er een kindermiddag georganiseerd, die ook zeer goed bezocht werd. Al deze activiteiten zijn gratis.

Vrije Piraat Anne Pieter Reitsma geeft aan dat de groep vooral verrast is door de populariteit van ‘Zoek de Schat’: ‘Toen we hier vorig jaar mee begonnen was de deelname al groot, maar dit jaar is het echt een gekkenhuis. Honderden mensen die heel Noordoost Friesland afvliegen in de auto, op de fiets of brommer voor de schat en ook nog eens honderden reacties en likes op Facebook. We zijn in positieve zin totaal verrast.’.

Ook het Mega Vrije Piraten Festival in Veenklooster was een groot succes. Met artiesten als Ancora, Harten10, Jelle B, Lucas & Gea, Wimmie, Lytse Hille en Jelle Jitze, waren de kaarten binnen no time uitverkocht. De Vrije Piraten zenden uit tot en met oudjaarsdag (18.00) op 104.10 FM en 107.30 FM. De eerste plannen voor volgend jaar zijn alweer gemaakt.

 

foto’s Vrije Piraten

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button