HoofdnieuwsRegionaal

Vrijwilligers helpen bij voorjaarsschoonmaak Kollumerland c.a.

Zaterdag 9 maart 2013 is het de Landelijke Opschoondag. Op deze dag geeft wethouder Jelle Boerema om 9.00 uur in het havengebouw van de Watersportvereniging ‘De Rijd’ het startsein voor een opschoonactie van de openbare ruimte in en rond Kollum. Vrijwilligers van de Vogelwacht, de Watersportvereniging Kollum en diverse sportverenigingen gaan op de Landelijke Opschoondag de omgeving zuiveren van zwerfafval. Zowel ter land als op het water zullen vrijwilligers zwerfafval gaan inzamelen. Bewoners die mee willen doen aan deze actie worden tussen 8.30 uur en 9.00 uur verwacht bij het havengebouw aan de Cantecleer in Kollum. De koffie staat dan klaar. Aanmelden is niet nodig.

De gemeente heeft een aantal routes uitgezet, waarlangs het zwerfaval wordt opgeruimd. Rond 12.00 uur wordt iedereen terug verwacht bij het havengebouw voor een gezamenlijke lunch. De gemeente zorgt voor grijpers en zakken en haalt de volle zakken op langs de routes. U hoeft dus niet ver te slepen met het afval. Met de Landelijke Opschoondag luiden inwoners van honderden gemeenten op feestelijke wijze de voorjaarsschoonmaak in. Deze dag is bedoeld om mensen te stimuleren zwerfafval op te ruimen, ook al is dit van een ander. Het geeft een positief gevoel, en wanneer tien procent van de burgers dit regelmatig doet, verdwijnt het probleem zwerfafval als sneeuw voor de zon.

In de week na 9 maart zullen een aantal basisscholen een vervolg geven aan deze actie door in de omgeving van de school ook het zwerfafval te gaan opruimen. Zo hebben onder andere CBS Op De Hoogte te Burum, CBS De Wegwijzer te Kollumerpomp en de Koningin Julianaschool in Kollum acties op touw gezet.

Voor informatie over en ondersteuning van acties binnen de gemeente kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met Henk de Bruyn van de gemeente Kollumerland c.a. via het telefoonnummer 0511-458894 of via de mail h.debruyn@kollumerland nl

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button