HoofdnieuwsRegionaal

Vrijwilligers helpen bij voorjaarsschoonmaak Kollumerland c.a.

KOLLUM – Zaterdag 15 maart 2014 organiseren de Watersportvereniging Kollum en de Vogelwacht Kollum in samenwerking met de gemeente Kollumerland c.a. een ‘opschoondag’. Op deze dag geeft wethouder Jelle Boerema, ’s ochtends om negen uur in het havengebouw van de Watersportvereniging Kollum het startsein voor een opschoonactie van de openbare ruimte in en rond Kollum.

Op zaterdag 29 maart 2014 is het de Landelijke Opschoondag. De organisatie heeft ervoor gekozen om de ‘opschoondag’ van Kollumerland c.a. op zaterdag 15 maart te organiseren in verband met het broedseizoen van de vogels.

Vrijwilligers verzamelen zwerfafval

Vrijwilligers van de Vogelwacht Kollum, de Watersportvereniging Kollum en diverse sportverenigingen gaan op deze ‘opschoondag’ de omgeving zuiveren van zwerfafval. Zowel ter land als op het water zullen vrijwilligers zwerfafval gaan inzamelen.

Ook meedoen?

Bewoners die mee willen doen aan deze actie worden tussen 8.30 uur en 9.00 uur verwacht bij het havengebouw aan de Cantecleer in Kollum. De koffie staat dan klaar. Aanmelden is niet nodig.

Routes en materiaal
De gemeente heeft een aantal routes uitgezet, waarlangs het zwerfaval wordt opgeruimd. Rond 12.00 uur wordt iedereen terug verwacht bij het havengebouw voor een gezamenlijke lunch. De gemeente zorgt voor grijpers en zakken en haalt de volle zakken op langs de routes. U hoeft dus niet ver te slepen met het afval.

Doel

Deze dag is bedoeld om mensen te stimuleren zwerfafval op te ruimen, ook al is dit van een ander. Het geeft een positief gevoel, en wanneer tien procent van de burgers dit regelmatig doet, verdwijnt het probleem zwerfafval als sneeuw voor de zon.

Meer informatie

Voor informatie over en ondersteuning van acties binnen de gemeente kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met Henk de Bruyn van de gemeente Kollumerland c.a. via het telefoonnummer 0511-458894 of via de mail h.debruyn@kollumerland nl.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button