HoofdnieuwsRegionaal

Vrijwilligers in actie bij Zorggroep Pasana

METSELAWIER / FEANWÂLDEN – Bij meerdere locaties van Zorggroep Pasana vonden op vrijdag 21 en zaterdag 22 maart activiteiten plaats in het kader van NLdoet. Bij zorgcentrum De Skûle in Metslawier en zorgcentrum Talma Hoeve in Feanwâlden waren groepen vrijwilligers te gast om verschillende klussen te doen en activiteiten te ondernemen met de bewoners.

Hoog bezoek in Talma Hoeve

In Talma Hoeve lag de nadruk dit jaar vooral op een sociale activiteit in de vorm van een brunch. Een hele groep vrijwilligers had zich aangemeld en ook wethouder Roelof Bos van Dantumadiel kwam langs om mee te helpen. De vrijwilligers zetten de brunch klaar en de bewoners konden aanschuiven.

Het middagprogramma bestond uit het zomerklaar maken van de terrassen en het vullen van de tuinpotten met fleurige lentebloeiers. Eerder in de week waren er al twee grote tuinbakken op hoogte gemaakt, waar bewoners zittend bij kunnen tuinieren. Deze bakken werden vrijdagmiddag gevuld met groenteplantjes, gesponsord door Tuincentrum Douma te Burgum.

High Tea in De Skûle

Ruim 20 vrijwilligers waren actief in De Skûle. Er zijn verschillende kleine en wat grotere klussen gedaan. Van rollator schoonmaken tot koperpoetsen en kastjes soppen, planten water geven, terrasjes boenen, enzovoort. Op de vrijdagmiddag werd voor de bewoners een high tea georganiseerd met diverse hapjes.

Inzet werd gewaardeerd

De inzet van alle vrijwilligers op de twee locaties werd erg gewaardeerd. Met elkaar zijn veel karweitjes opgeknapt, waar men anders niet aan toekomt.

NLdoet

Het Oranje Fonds organiseerde op 21 en 22 maart 2014 NLdoet: de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwillige inzet in de spotlights en stimuleert iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken.

 

Op de foto: Wethouder Roelof Bos helpt bij de brunch

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button