112HoofdnieuwsRegionaal

Vrouw uit Kollum aangehouden na wilde achtervolging

KOLLUM – Een achtervolging op een automobiliste uit Kollum werd donderdagavond in Buitenpost met geweld beëindigd. Rond 20.30 uur werd de politie in kennis gesteld dat de vrouw zonder rijbewijs en onder invloed van alcohol met een auto vertrokken was. Ze werd op de Meester Andreaestraat in Kollum door surveillerende agenten opgemerkt en negeerde vervolgens het stopteken waarna een achtervolging ontstond.

Toen een opvallend dienstvoertuig de auto op de Lauwersmeerweg inhaalde, ramde de vrouw de politieauto. Vervolgens reed ze linksom rond een rotonde waarbij ze een ander politievoertuig raakte. De achtervolging vervolgde zich via de Trekweg naar Buitenpost. Bij het naderen van de bebouwde kom van het dorp werd er een einde aan de achtervolging gemaakt door de auto met de politieauto van de weg te duwen. De auto van de Kollumse werd in de rondte geduwd en kwam in de berm tot stilstand.

Omdat de verdachte na aanhouding naar het ziekenhuis werd overgebracht, is er bloed afgenomen voor het onderzoek naar het rijden onder invloed. Voor het veroorzaken van gevaar op de weg en de overige overtredingen werd afzonderlijk proces-verbaal opgemaakt.

Dit kan u ook interesseren

Back to top button