Buiten regioHoofdnieuwsPolitie BerichtenRegionaal

Vrouwen aangehouden na betalen met vals geld

GYTSJERK/LEEUWARDEN – De politie hield afgelopen dinsdagmiddag twee vrouwen uit Leeuwarden (30 en 31 jaar) aan na het betalen met vals geld in een groentezaak in Gytsjerk. Het duo werd na onderzoek ingerekend in een woning in Leeuwarden.

Kenteken

Het kenteken van de auto van de vrouwen was genoteerd door een getuige. Dit nadat zij met een vals 50-eurobiljet hadden geprobeerd af te rekenen bij een andere zaak in de omgeving van Gytsjerk. Ruime een uur later wist de politie de twee vrouwen in de woning van de 30-jarige verdachte op te sporen. In de auto trof de politie daarna een kleine hoeveelheid vals geld aan. De politie nam het valse geld in beslag.

Vast

De 30-jarige verdachte zit nog vast. De andere vrouwelijke verdacht is in vrijheid gesteld. De politie ziet haar nog wel als verdachte. De politie onderzoekt of de vrouwen voor meer zaken in aanmerking komen.

Oproep

De politie zoekt nog getuigen van één van deze zaken. Mensen die informatie hebben over signalementen of over een gebruikt voertuig bij deze zaken worden gevraagd contact op te nemen met de politie. Dit kan via het landelijke telefoonnummer 0900-8844.

Aangiften

De politie kreeg de afgelopen week acht aangiften binnen van ondernemers in Noordoost Fryslan waar met vals geld is betaald. Ondernemers uit Burgum (3x), Gytsjerk (2x), Damwoude, Oentsjerk en Sint Jacobiparochie waren hier de dupe van. In alle gevallen werd betaald met biljetten van 50 euro. De politie waarschuwt winkeliers voor deze vorm van criminaliteit. De politie adviseert aan ondernemers bij ontvangst het geld goed te controleren. Vooral bij 50 eurobiljetten is alertheid geboden.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button