HoofdnieuwsRegionaal

Vuurwerk en dieren

KOLLUM – Het is bijna weer zover, de jaarwisseling. De eerste vuurwerkknallen hebben we al gehoord. Sommige van onze trouwe viervoeters vertrekken geen spier, andere liggen binnen no-time te bibberen onder de keukentafel. Ze zijn volledig van de kaart, willen niet meer naar buiten om uitgelaten te worden, etc. etc. Als u uw hond normaal uitlaat zonder hem aan de riem te hebben adviseer ik u dat de komende dagen wel te doen. U zult niet de eerste zijn van wie de hond ineens de benen neemt omdat het beestje een knal hoort.

Daarna volgt een lange tijd van zoeken. Of u uw viervoeter direct
weer vindt is de vraag. Soms wordt het beestje bij mij gebracht en verzorg ik het in de Schutstal. Maar voorkomen is beter, laat hem dus de komende dagen uit aan de lijn en hou hem stevig vast! Laat uw dier met Oudjaar nooit alleen. Zet de radio hard aan, zodat hij de herrie van buiten zo min
mogelijk hoort. Gordijnen dicht, zodat er zo min mogelijk invloeden van buitenaf op uw dier in kunnen werken. Gedraag u net als anders en geef het beestje niet meer aandacht als normaal.
Probeer eerder op de Oudjaaravond uw hond uit te laten, wordt niet boos als er later in huis toch nog een ongelukje gebeurt. Uw viervoeter kan er niets aan doen.

Ik wens u, en uw huisdieren, een rustige jaarwisseling toe en een gezond 2013.

 

Harm Sliep
Schutstal gemeente Dongeradeel

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button