HoofdnieuwsRegionaalSport

VV Buitenpost maakt zich op voor kraker in de strijd om promotie

BUITENPOST – Tientallen vrijwilligers maken overuren om Sportpark De Swadde klaar te maken voor de kraker VV Buitenpost – LRC Leerdam zaterdag om 14.30 uur. Op het spel staat promotie naar de hoofdklasse. Buitenpost kan geschiedenis schrijven door voor het eerst in de historie uit te komen in de op een na hoogste amateurklasse.                        

Het gras is gemaaid en de mat wordt gerold. Sfeeracties zijn in voorbereiding. Vrijwilligers zetten dranghekken klaar, vegen alles nog een keer extra aan en bediscussiëren vervolgens wat de kansen zijn tegen de onbekende ploeg uit Leerdam. In alles is te merken dat de spanning in Buitenpost stijgt. VV Buitenpost speelt zaterdag een historische wedstrijd. De Blauwkes staan op de drempel van de hoofdklasse. Omdat beide eersteklassers gelijkstaan in punten en doelsaldo, is de winnaar van het duel zeker van promotie. “De wedstrijd leeft in Buitenpost en de hele regio”, zegt VV Buitenpost-voorzitter Paul Olijve. “Onze vrijwilligers zijn dan ook heel druk bezig alles gereed te maken om misschien wel duizend voetballiefhebbers te kunnen ontvangen. Wij zijn er straks klaar voor. Dan is het aan ons team om ervoor te zorgen dat de feestelijke middag ook kan eindigen in een feestgedruis.”

Na dit topduel maakt Buitenpost zich opnieuw op voor een topwedstrijd met veel publiek. VV Buitenpost speelt namelijk op donderdag 2 juli om 19.00 uur een oefenwedstrijd tegen SC Heerenveen.

Eigen Foto’s

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button