HoofdnieuwsRegionaalSport

VV Buitenpost speelt zaterdag finale om plek in de hoofdklasse

BUITENPOST – Speelt VV Buitenpost volgend seizoen in de hoofdklasse? Zaterdagmiddag 30 mei volgt het antwoord. De ploeg speelt dan in de nacompetitie thuis om 14.30 uur tegen LRC uit Leerdam. De winnaar van dit duel promoveert. De nu al historische wedstrijd zal naar verwachting vele honderden voetballiefhebbers uit de regio trekken.

Op voorhand is zeker dat het een spannende wedstrijd wordt. Zowel Buitenpost als LRC zijn goed aan de nacompetitie begonnen. Het team uit Leerdam won de eerste wedstrijd van de nacompetitie met 2-0 van Sparta Enschede. Buitenpost wist afgelopen zaterdag uit tegen de ploeg uit Enschede met 1-3 te winnen. In punten en doelsaldo staan beide eersteklassers dus gelijk. Ook de penaltyseries die na de wedstrijden zijn afgewerkt zijn gelijk geëindigd. Als het allesbeslissende duel zaterdag na 90 minuten geen winnaar oplevert, volgt er geen verlenging, maar direct penalty’s. Zo zal rond 16.30 uur duidelijk worden of de Blauwkes het komend seizoen mogen opnemen tegen teams als Harkemase Boys en Drachtster Boys. “Kom zaterdag op tijd naar Sportpark De Swadde, want we verwachten meer dan duizend bezoekers. Hoe dan ook, we gaan uit van een feestelijke middag in Buitenpost”, aldus VV Buitenpost-voorzitter Paul Olijve.

 

Na dit topduel maakt Buitenpost zich opnieuw op voor een topwedstrijd met veel publiek. VV Buitenpost speelt namelijk op donderdag 2 juli om 19.00 uur een oefenwedstrijd tegen SC Heerenveen.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button