VV Buitenpost wederom eindwinnaar van het Lauwersmeertoernooi 2014

KOLLUM – Al voor de 37ste keer stond afgelopen zaterdag het Lauwersmeertoernooi op het programma. VV Buitenpost moest de 1e wedstrijd tegen Anjum en begon enigszins stroefjes. Het duurde ook vrij lang voordat het 1doelpunt viel maar toen was de ban ook gebroken en eindigde dit duel van 2 x 20 minuten in een 3-0 overwinning. Doelpuntenmakers: Rob Dijkstra, Dorjan Berisha en René van der Weij.

In de volgende wedstrijd moest de Buitenposter hoofdmacht het opnemen tegen SC Kootstertille. Wederom liepen de combinaties niet echt en ondanks dat VV Buitenpost het spel dicteerde wist SC Kootstertille in de 1e helft te scoren door een doelpunt van Jouke Waaksma. De 2e helft werd volop de aanval gezocht en beperkte Kootstertille zich slechts tot verdedigen. Toch wist Buitenpost de Tilster muur te slechten middels doelpunten van Halbe Mossel (2x) en Joran Olijve en wist zich met een 3-1 eindstand te plaatsen voor de finale.

VV Kollum had zich ook geplaatst voor de finale zodat de 2e en 1e klasser elkaar net als vorig jaar troffen. Na de aftrap was het wat aftasten voor beide partijen en zocht VV Kollum als eerste de aanval. Marinus Hoekstra kreeg een grote kans om de wedstrijd te openen maar zijn schot ging hoog over het doel van keeper Robert van der Laan. Meteen daarna gaf Buitenpost haar visitekaartje af door een geweldig afstandsschot van middenvelder Halbe Mossel maar deze verdween net langs de paal.

Halverwege de 1e helft werd de wedstrijd opengebroken door Buitenpost. Een voorzet van Aaron Boekhout werd door kollumer doelman Johan Vonk verkeerd beoordeeld en verdween in de goal. De snelle en technisch vaardige Kollumer rechtsbuiten Imam Merzedeh kwam nog dicht bij de gelijkmaker maar zijn schot verdween in het zijnet.

Net voor rust wist Dorjan Berisha nog te scoren en zette VV Buitenpost op een comfortabele voorsprong. (2-0) De 2e helft kon Buitenpost routinematig uitspelen want VV Kollum kreeg amper meer een kans en net voor tijd wist Rob Dijkstra de 3-0 aan te tekenen. Zo was VV Buitenpost voor het 2e jaar eindwinnaar van het uitstekend georganiseerde Lauwersmeertoernooi 2014.