VV Buitenpost wint van PKC ‘83

BUITENPOST –   Het eerste elftal van VV Buitenpost trad afgelopen zaterdag aan tegen het sterke PKC ’83 en wist na 2 nederlagen op rij wat het te doen stond. Trainer Patrick Zwart had een paar wijzigingen in de opstelling doorgevoerd, welke over het algemeen goed uitpakten. Zo werd Halbe Mossel i.p.v. Aaron Boekhout op rechtsback geposteerd, Alwin Kuperus werd op de gevaarlijke Yeni gezet en speelde Rob Dijkstra op rechts midden met Joran Olijve in het midden.

Beide ploegen begonnen gedreven waarbij de Groningers met veel techniek en snelheid speelden en Buitenpost met veel inzet en scherpte de duels aanging. Beide ploegen deelden in het begin enige speldenprikken uit maar de Buitenpost verdediging o.l.v. Ruben Boekhout bleef vrij gemakkelijk overeind. Zo was er een kans voor Yeni van PKC (hoog over) en schoot Jorrit Schra voorlangs na een letterlijke uitglijder van verdediger Kamps.

Afgekeurd doelpunt

In de 24e minuut was het raak voor B’post. Een prachtige voorzet van Dirk Rinze Pilat werd al net zo mooi ingekopt door Rob Dijkstra. Helaas constateerde de grensrechter van PKC buitenspel wat door scheidsrechter Gils uit Winschoten werd overgenomen. Enige neutrale toeschouwers waren ervan overtuigd dat het geen buitenspel was maar de linesman zag het anders.

Buitenpost bleef aanvallen en een kwartier later schoot Joran Olijve uit een goede voorzet van Jorrit Schra op de hand van PKC-er Ton. De strafschop die volgde kon helaas niet in een goal worden omgezet door Dorjan Berisha, mede door de redding van keeper Meedendorp.

Even later floot scheidsrechter Gils voor rust en konden de teams met een 0-0 ruststand aan de thee.

De 2e helft werd Jorrit Schra (hamstring klachten) gewisseld voor Jorrit Terpstra en het spel vertoonde een zelfde beeld als de eerste helft. Kleine kansen over en weer maar echt in gevaar kwamen beide keepers niet. Totdat spits Bizimana doorbrak en in de zestien meter net werd aangetikt door keeper Albert Kobus (geel). Erdem Yeni wist hier wel raad mee en liet Kobus kansloos door de harde penalty. (0-1)

Trainer Zwart wisselde even later Joran Olijve voor Aaron Boekhout en zo kwam Rob Dijkstra weer in het midden te staan en die wissel viel prima uit. PKC zocht inmiddels weer de aanval en claimde een strafschop welke werd weggewuifd door scheidsrechter Gils. Terwijl PKC verbaal protesteerde ging VV Buitenpost onmiddellijk in de tegenaanval en gaf Dirk Rinze Pilat een perfecte breedte pass aan Dorjan Berisha die keeper Meedendorp kansloos liet (1-1)

Trainer Zwart wisselde nogmaals (Sip Jaap Bos voor Jan Oppedijk) en ook trainer de Jong van PKC paste een aantal wissels toe. VV Buitenpost zette nogmaals aan en het was Jorrit Terpstra die scoorde na goed voorbereidend werk van Rob Dijkstra en Dirk Rinze Pilat. (2-1)

PKC ’83 ging daarna veelvuldig in de aanval maar de achterhoede (Pieter Henstra, Ruben Boekhout, Halbe Mossel en Alwin Kuperus) hielden keurig stand. Vooral de duels tussen Yeni en Kuperus waren geweldig om te zien en Alwin Kuperus wist de sterke Yeni vrijwel uit te schakelen tot frustratie van laatst genoemde.

Blessure Dirk Rinze Pilat

PKC was zeker dreigend maar verder tot de zestien meter kwamen ze niet en d.m.v. afstandsschoten probeerden ze een doelpunt te forceren. Buitenpost hield het goed dicht en loerde op de counter tot het noodlot toesloeg. In de 88ste minuut bleef Dirk Rinze Pilat in een duel schreeuwend liggen en iedereen vreesde het ergste. Tijdens het wachten op de ambulance werd hij goed gestabiliseerd door Tamara Pater en Allert Pol en doordat de komst van de ambulance vrij lang duurde besloot scheidsrechter Gils het duel te staken. Buitenpost won het duel dan wel maar door de zware blessure van Pilat voelde het een beetje katerig aan.

De laatste berichten zijn dat Pilat waarschijnlijk de knie uit de kom heeft gehad en röntgenfoto’s gaven aan dat er geen breuken zijn. Komende week zal een scan uit moeten wijzen of er nog verdere schade is aan de kniebanden, meniscus enz.

Uitslag: VV Buitenpost – PKC ‘83 2-1

Doelpunten:     PKC ’83:                           Erdem Yeni (55)

VV Buitenpost:              Dorjan Berisha (67) Jorrit Terpstra (76)