VV De Lauwers vierde klasser!

HOOGEVEEN – De Lauwers is gisteren na een bloedstollende wedstrijd gepromoveerd naar de 4e klasse. Nadat de thuiswedstrijd met 2-3 verloren ging, werd er in Hoogeveen na strafschoppen gewonnen (4-5).

De Lauwers kwam al na drie minuten achter doordat Stefan Amsink een corner achter doelman Marcel Kempenaar kopte. Vlak voor rust trok Bert Jager vanaf de strafschopstip de stand weer gelijk; dit nadat Martijn Fokkema was neergehaald in het zestienmeter gebied. Ruststand 1-1

Na rust ontstond er een wedstrijd  waarbij voor elke meter (kunst)gras werd gestreden.  De ontlading was dan ook ontzettend groot toen Wiebe Zuidersma een vrije trap van Hedman Vellenga tegen de touwen kopte 1-2. Deze stand betekende verlenging. In de verlenging was het de aanvoerder van vv Hoogeveen Jan Benjamins die de beste kans had. Helaas voor de thuisclub was het keeper Marcel Kempenaar die een treffer voorkwam. Beide teams kregen nog wat kansjes maar er werd niet meer gescoord.

Hierna volgde de strafschoppenserie. De strafschoppen werden feilloos benut door Hedman Vellenga, Martijn Fokkema, Gerard Dam en Sietse Jager. Bij Hoogeveen schoot Raymond Zwiers tegen de paal, zodoende was de vijfde penalty beslissend voor promotie naar de vierde klasse. Wouter Broers ging namens de blauw/witte ploeg achter de bal staan en zijn strafschop verdween prachtig in de rechter bovenhoek. Dit betekent dat de Lauwers na jaren in de vijfde klas een stap omhoog doet naar de vierde klas. Een puike prestatie van deze kleine vereniging!