HoofdnieuwsSport

VV Kollum delft het onderspit tegen Be Quick

KOLLUM – De eerste derby van Noardeast- Fryslân in de tweede klasse i werd onder het neutrale toeziend oog van wethouder Pytsje de Graaf door Be Quick gewonnen. Hoewel Be Quick zeker de eerste helft makkelijker voetbalde was er tot ver in de tweede helft evenwicht op het veld en werd duidelijk dat de eerst scorende ploeg de wedstrijd winnend zou afsluiten. In de 73e minuut was het Be Quick die de eerste goal maakte en dus verdiend de drie punten mee naar Dokkum nam.

Na de prima wedstrijd van vorige week tegen it Fean ‘58 wilde Ron de Boer tegen Be Quick vanuit een solide verdediging 3 punten pakken. In de eerste helft voetbalde Be Quick makkelijker en combineerde het beter. De Kollumers stonden constant onder druk, konden de bal maar moeilijk van eigen helft krijgen en leidden heel snel balverlies. Tot noemenswaardige kansen leidde het echter niet. De grootste kans in de eerste helft was zelfs voor Kollum toen in de 25e minuut Jasper Sytzema vanaf links voorgaf en Joop Pijnacker geheel vrij kon inschieten. Normaal gesproken zou dit de 1-0 zijn geweest maar de spits van Kollum schoot tegen de keeper aan.

In de tweede helft waren beide ploegen meer aan elkaar gewaagd. Echt hoogstaand voetbal werd niet tentoon gespreid maar spannend werd het wel naarmate de minuten verder wegtikten. Kollum was in de tweede helft wel iets beter dan Be Quick in staat om voetballend kansen te creëren, maar in de eindpasses ontbrak steeds de nauwkeurigheid. Het voelde alsof er kansen op de overwinning waren en in de 60e minuut werd na een lange blessure-periode Benjamin Zondervan binnen de lijnen gebracht voor de moegestreden en goed voetballende Arne Jan de Boer.  Toch was het Be Quick die in de 73e minuut vanuit het niets de eerste goal maakte. Het was Rudolf Banga die vanuit een rebound keeper Hoekstra verschalkte. Om toch nog iets te forceren gingen de Kollumers meer risico’s nemen. Daar profiteerden de Dokkumers van want Rindert Ykema slalomde in de 78e minuut mooi om twee verdedigers van Kollum heen en rondde keurig af. Na deze 0-2 werden er aan Kollum-zijde rond de 80e minuut nog twee aanvallende wissels toegepast. Maar het mocht niet meer baten. De punten gingen uiteindelijk terecht mee naar Dokkum.

Volgende week wacht wederom een lastige tegenstander. Kollum speelt dan uit tegen Marum, de nr 2 van de ranglijst.