VV Kollum M E1 bereikt eindtoernooi beste vier voor de noordelijke beker

BUITENPOST – Vorige week werd voor de competitie thuis gewonnen met 4-3 tegen de meiden van Buitenpost M E1. Ze waren toen echter niet voltallig en misten hun keepster. Afgelopen zaterdag troffen deze beide ploegen elkaar weer, maar nu werd er gespeeld voor de beker. Het betrof hier een wedstrijd om de kwartfinale. De winnaar mag op 31 mei a.s. samen met de drie andere tegenstanders strijden om de beker in een toernooivorm. Best wel spannend dus allemaal.

Dit was zaterdag aan beide ploegen op het veld wel te merken. Beide ploegen speelden niet hun beste spel, hoewel Buitenpost sterker was dan vorige week. Beide ploegen waren erg aan elkaar gewaagd. Er werd gestreden om elke bal en het publiek was erg betrokken. Een echte bekerwedstrijd! Er werd door onze meiden wat zenuwachtig en onrustig gespeeld. Dit kwam vast door het grote belang dat er op het spel stond. Toch werd de aanval knap gezocht. Getracht werd om via de zijkanten op te bouwen. Daar ligt tenslotte de ruimte. Maar zoals gezegd was Buitenpost een geduchte tegenstander. De keepster van Buitenpost was moeilijk te passeren en ze hield dan ook de eerste helft haar doel schoon. Maar ook aan onze kant werd met elkaar goed verdedigd en ook bij ons werd de keepster niet gepasseerd.

Op weg naar de kleedboxen werd er door onze meiden al druk gesproken hoe er de tweede helft gespeeld diende te worden. Schitterend om die beleving bij deze jonge meiden te zien. In de pauze nogmaals gesproken over inzet. We hebben de meiden verteld dat deze wedstrijd beslist zou worden door de ploeg die de meeste inzet en karakter zou tonen. Verder waren de ploegen aan elkaar gelijk.

En dat onze meiden karakter moesten tonen, bleek al snel in de tweede helft. Buitenpost kreeg een discutabele goal toegekend. Onze keepster wist de bal met moeite te stoppen in de korte hoek en viel daarbij zelf achter de lijn. De scheidsrechter was er echter ook van overtuigd dat de bal achter de lijn was geweest en besliste daarmee de stand op 1-0. Schrijver dezes stond echter naast de goal te coachen en zag dat de bal niet helemaal over de lijn was. In onze ogen dus een onterechte goal. Maar in plaats van bij de pakken te gaan neerzetten, beseften onze meiden dat er nog een schepje bovenop moest. De aanval werd gezocht en het doel van Buitenpost werd gezocht. In de achtste minuut kregen we een vrije trap toegewezen. Deze werd met een schitterend schot hoog over de keeper het doel in geschoten. Daarmee stond het weer 1-1 gelijk. Daarna bleven we de aanval zoeken en twee minuten later wisten onze meiden weer te scoren. We stonden plotseling voor met 1-2. Nu was het Buitenpost dat nog een extra inspanning moet leveren. Ze wisten nog wel een paar keer gevaarlijk te worden, maar je zag dat de vermoeidheid bij beide ploegen toeslag. En dan speelt het natuurlijk niet in je voordeel als je moet scoren. Bij ons werd er door iedereen keihard gewerkt. Er werd meeverdedigd door aanvalsters en middenvelders. Waar vorige week op het laatst nog een aanvalster werd vervangen door een verdedigster om een tegengoal te voorkomen, werd deze week anders besloten. Door te blijven aanvallen, hielden we de tegenstandsters zo ver mogelijk van onze goal af. En dit werkte! Wij bleven aanvallen en hebben ook nog kansen gehad om de 3-1 te scoren. Dit gebeurde echter niet. De wedstrijd eindigde dus in 1-2.

Wederom een enorm spannende wedstrijd die deze twee ploegen gespeeld hebben. Er werd met veel passie gespeeld, zonder dat het gemeen werd. De scheidsrechter floot verder ook een goede wedstrijd en was zeker niet als partijdig te bestempelen. Onze meiden hebben dus nu het eindtoernooi bereikt en dat is voor de VV Kollum uniek volgens onze voorzitter. We mogen dus allemaal trots zijn op deze meiden. Wij zijn het in ieder geval!

We gaan weer voor het kampioenschap in de gewone competitie en ook in de beker gaan we onze huid duur verkopen……… Deze meiden staan voor mooi voetbal gecombineerd met een enorme inzet, maar bovenal trainen en voetballen ze met PLEZIER.