VV Kollum M E1 Kampioen najaarscompetitie

KOLLUM – Zaterdag 30 november konden de meiden van VV Kollum M E1 kampioen worden. Een gelijkspel was hiervoor genoeg, maar dat zou natuurlijk niet kampioenswaardig zijn. Met veel belangstellenden langs de kant moeten ze ook laten zien wat ze kunnen. En dat hebben ze gedaan! De wedstrijd werd goed gefloten door Booi van der Veen. In het begin hadden de meiden moeite om in hun spel te komen. Na acht minuten wisten ze toch op een 1-0 voorsprong te komen. Toen viel alles op zijn plaats. Eén minuut later was het al 2-0. Anjum was een leuke tegenstander die niet alleen verdedigde, maar ook probeerde om te voetballen. Keepster Romy moest daardoor ook deze wedstrijd nog een paar keer in actie komen. Hierbij werd ze goed geholpen door haar verdedigers Jisca, Aliena, Froukje en Anouck. Met elkaar zorgden ze ervoor dat ze geen goal tegen kregen. Voor rust werd in de 22e en 23e minuut de voorsprong uitgebouwd naar 4-0. Er werd weer verzorgd voetbal gespeeld.

Na de pauze begonnen de meiden van Kollum niet echt goed. De meiden van Anjum voelden dit goed aan en zetten meer druk. Toch werd er in de achtste minuut van de tweede helft 5-0 gescoord door VV Kollum. Daarna werd de bal weer lekker rondgespeeld. Vanaf het middenveld speelden Esther en Hennie de bal van links naar rechts naar de voorhoede die bestond uit Kyra, Cheryl, Kirsten en Marit. Alle speelsters werkten weer hard voor elkaar. Ze namen elkaars positie in en hielpen om samen weer de bal van de tegenstander af te pakken. In de 11e, 14e en 16e minuut werd er door enkele mooie combinaties gescoord en liep de voorsprong uit naar 8-0. De eindstand werd in de 24e minuut bepaald op 9-0. Een meer dan terechte uitslag die de deze meiden kampioen maakte van de najaarscompetitie zonder een wedstrijd te hebben verloren en met nog één wedstrijd te gaan. Onder veel gejuich en een hoop confetti werden de rozen voor de kampioenen uitgedeeld en werden er vele foto’s gemaakt.