HoofdnieuwsRegionaalSport

VV Kollum M E1 op KNVB Jeugdvoetbaldag District Noord

KOLLUM/HAREN – Afgelopen zaterdag 31 mei  jl. was het zover dat de meiden van VV Kollum M E1 mochten aantreden op de finaledag om de noordelijke districtsbeker. De beste vier ploegen uit dit district speelden in een toernooi tegen elkaar om te bepalen wie de beste is. Dit toernooi werd gespeeld in het Groningse Haren. De tegenstanders van VV Kollum bestonden uit Staphorst  SJO NEC uit Delfzijl en Bargeres uit Emmen. Het was een grote happening waar al weken naar werd uitgekeken.

Toen na de winst op Buitenpost  bekend werd dat de meiden uit Kollum de finale bereikt hadden, rees de vraag binnen de oudergroep of er niet de mogelijkheid bestond om met een touringcar naar Haren te gaan. Dit leek alle ouders leuk en daarna hebben twee moeders te weten Gerlinda Bosma en Dirkje Poelman dit serieus opgepakt. Eén en ander vergt nog al wat voorbereiding. Hiervoor moest namelijk geld gegenereerd worden en dat is erg goed gelukt! Naast de bijdrage van de VV Kollum zelf, werd er een kleine bijdrage gevraagd voor de meereizende gezinsleden en supporters. Dit was natuurlijk niet toereikend voor het organiseren van deze reis.

Maar beide dames hebben alles uit de kast getrokken om het benodigde geld en meer bij elkaar te krijgen. Dit meer betekende dat er naast deze reis geld genoeg binnengehaald was om onze meiden en daarmee ook onze vereniging, goed voor de dag te laten komen. Er was zoveel geld bijeen gebracht dat alle meiden o.a. konden worden voorzien van een compleet nieuw trainingspak met naamopdruk. Ook was er een zeer compleet lunchpakket voor alle speelster beschikbaar gesteld. Om 11.00 uur werd er vertrokken vanaf Baensein richting Haren. Iedereen had zeer goede zin, want het beloofde een mooie dag te worden. De weergoden werkten goed mee en de zon was volop aanwezig. De heenreis was al erg leuk. Tijdens deze rit werden de nodige lofwoorden gesproken en werden de trainingspakken en lunchpakketten uitgedeeld.

Eenmaal in Haren aangekomen werden de meiden ervan bewust dat er ook nog gevoetbald moest worden. De sfeer leek iets te ontspannen. De eerste wedstrijd uit de poule hoefde Kollum niet te spelen en dit was dus een mooi gelegenheid om de tegenstanders te bekijken. Dit was best indrukwekkend en even werd er gedacht dat we gewoon blij mochten zijn dat we zover waren gekomen. Dit duurde maar even, want daarna werd de focus gelegd op het eigen spel. VV Kollum M E1 dat bijna het hele seizoen fantastisch heeft gepresteerd, mocht op deze dag laten zien wat ze waard zijn. Nadat de de eerste poulewedstrijd tussen Staphorst en NEC in een 0-0 gelijkspel geëindigd was, moest er daarna door VV Kollum aangetreden worden tegen Bargeres.

Het was een spannende wedstrijd waarbij eigenlijk beide ploegen bang waren voor een tegengoal. Toch was het Kollum dat na een goede eerste helft toch de eerste tegengoal kreeg te verwerken. Dit kon niet meer worden rechtgetrokken en Bargeres wist deze wedstrijd zelfs met 3-0 te winnen. De supporters van Kollum waren bang dat dit wel eens een teleurstellende middag zou kunnen worden. Hoewel voor het toernooi reeds was bepaald dat er deze middag geen verliezers zouden zijn.  In de voor Kollum tweede wedstrijd werd er aangetreden tegen Staphorst. In deze wedstrijg kregen we te maken met een zeer dubieus fluitende scheidsrechter. Op een voor iedereen onverklaarbare manier kregen we een penalty tegen. Deze werd echter tegen de lat geschoten en de rebound werd goed gestopt door onze keepster. Deze wedstrijd werd op wilskracht omgezet in een 1-0 overwinning voor Kollum. Hiermee was de dag helemaal goed, want niet alles werd verloren.  Bargeres wist ook hun tweede wedstrijd tegen NEC te winnen en was dus goed op weg voor het kampioenschap. Onze derde en laatste wedstrijd moest gespeeld worden tegen NEC. Beide ploegen wilden winnen om nog een mooie plaats te bemachtigen. Kollum kwam in de eerste helft door goed voetbal op 1-0 voorsprong en kreeg in de tweede helft ook kansen op de 2-0. Toch moest Kollum in NEC de meerdere erkennen. NEC wist de 1-1 te scoren en liep uiteindelijk uit naar een winst van 1-3.

Door het het gelijkspel van de laatste wedsrijd tussen Bargeres en Staphorst wist VV Kollum toch nog aanspraak te maken op de derde plaats. Bargeres wist het toernooi te winnen, NEC werd tweede en Staphorst eindigde op de vierde plaats. Onze meiden speelden met veel inzet en beter voetbal dan dat ze dat de laatste weken lieten zien. De verschillen tussen de vier ploegen waren kleiner dan verwacht en er had in goede doen meer in gezeten. Toch was iedereen meer dan tevreden met dit resultaat en deze hele leuke dag.

 

Een ervaring die we nooit meer vergeten en die naast de voetbalprestaties van de meiden van VV Kollum M E1 mogelijk gemaakt is door de bijdrages van de VV Kollum en de volgende sponsoren:  Jumbo Supermarkt, Siebe Bos Sport, Veehandel Bosma, Sierd Henk de Bruin, Siebe van Loo, Pedicure Aukje Krol, Blokker Kollum, Karins Schoonheidssalon, Loodgietersbedrijf Huizinga, Ahead, Stellema Verzekeringen, Auto Beerda, De Haan Westerhof, Het Schoenenhuys, Lectuurshop Hoekstra, Oebele Spijkerman, Luinstra Fietsen en alle ouderbijdragen en giften rondom de clinic van SC Heerenveen op Baensein.

 

Namens de speelsters en begeleiding allen ontzettend bedankt dat jullie dit mogelijk hebben gemaakt!

 

 

 

Eigen foto’s

Dit kan u ook interesseren

Eén reactie

  1. Klasse, een geweldig seizoen gedraaid en een prachtig besluit .Een compliment voor het team , de begeleiders en de mensen die aan de activiteiten rond de deelname aan dit tournooi hebben meegewerkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button