VV Kollum weet niet te imponeren tegen Achilles 1894

ASSEN – Ook de tweede wedstrijd die de VV Kollum in het Drentse Assen moest spelen werd afgelopen zaterdag geen driepunter. Ditmaal was hoogvlieger Achilles 1894 te sterk voor de equipe van trainer Ron de Boer. In een voor de toeschouwer over het algemeen saai potje voetbal waren het de bezoekers die geen enkele aansprak konden maken op de eindoverwinning, al bleven de Oranjehemden nog vrij lang in de wedstrijd. In de slotfase nam de thuisclub echter toch nog ruim afstand en pakte hiermee de volle winst (4-1) en ook de koppositie in de tweede klasse L door het verlies van Velocitas tegen buurman LTC Assen.

Vanaf de start van de wedstrijd op sportpark Marsdijk waren het de gastheren die hun wil oplegden aan de Kollumers. Na ruim tien minuten spelen was het dan ook al bijna raak, toen vanaf links een strakke voorzet een niet te missen kans voor Wouter van der Molen opleverde. Doelman Huizenga was echter een sta in de weg en kon nog pareren. Deze Van der Molen zou zich gaandeweg de wedstrijd ontpoppen als een ware “Kevin de Bruyne” en was derhalve voor menig bezoeker een lichtpuntje binnen de lijnen. Achilles bleef vervolgens de bovenliggende partij en kwam dan ook met regelmaat dreigend door. Hier werd in de eerste helft te weinig tegenover gesteld. Toch hadden ze na twintig minuten spelen tegen de verhouding in op 0-1 kunnen komen. Een spaarzame vloeiende combinatie over rechts zette Luuk Piersma oog in oog met de doelman. Het gekozen lobje miste echter hoogte en kon gemakkelijk onschadelijk worden gemaakt. Zo rond het half uur was het dan wel raak voor de thuisclub toen een pass vanuit het middenveld de verdediging teveel was en Ferdi Hidding in staat stelde om doeltreffend af te ronden, 1-0. Een passende reactie bleef vervolgens uit en daar ook het spelniveau van de thuisclub na die openingstreffer daalde, werd het er voor de supporters van beide kanten in het restant van de eerste helft niet plezanter op. Een kleine opleving was daar dan nog net voor het rustsignaal en had de 1-1 kunnen opleveren, toen Ruben Merkus vanaf links de bal voor het doel bracht. Joop Pijnacker verzuimde echter het beslissende zetje te geven en dus verdween de bal voorlangs het doel.

De tweede helft startte waar de eerste was geëindigd en leverde de eerste twintig minuten dan ook niets noemenswaardigs op, totdat in de 67e minuut ineens een vlammend schot uit de tweede lijn Huizenga gestrekt naar de hoek toe dwong om de 2-0 te voorkomen. Lang bleef de verdubbeling van de score niet uit, want nog geen minuut later was het Mart Oosting die al frommelend doeltreffend was. De Kollumer defensie zag er in dezen niet al te best uit. De hoop op een goed resultaat in het Drentse land leek voor de Kollumers vervlogen. Toch bleef Kollum, niet verwacht, in de wedstrijd, want nog geen minuut na de 2-0 was de aansluitingstreffer al een feit. Eén van de weinige keren dat men in de tweede helft dreigend was in de zestien van de tegenpartij, was het Benjamin Zondervan die zich prima vrij speelde en met succes uithaalde, 2-1. Zou er dan toch nog een onverwacht resultaat uit te slepen zijn? Achilles bleef echter de gevaarlijkste ploeg in de slotfase en wist uiteindelijk na een aantal behoorlijke mogelijkheden de score ook nog uit te breiden tot de eindstand van 4-1 middels doelpunten van André Manzeza en Romario Tjong-a-Sie.

VV Kollum speelt volgende week een thuiswedstrijd tegen buurman Be Quick Dokkum en zal moeten proberen om het niveau weer op te krikken, de drie punten in Kollum te houden en zo uit de buurt van de onderste plaatsen te blijven.