VV Kollum wint eerste bekerwedstrijd van The Knickerbockers

GRONINGEN – Op het kunstgras van de studentenvereniging The Knickerbockers werd onder warme omstandigheden de eerste bekerwedstrijd van de ploeg uit de tweede klasse J met 2-4 gewonnen.

In de eerste helft zag het er nog niet naar uit dat de Kollumers met deze eindstand weer huiswaarts zouden keren. The Knickerbockers overliepen de Kollumers volledig in de eerste 25 minuten en wisten zodoende een 2-0 voorsprong te nemen. Het was aan de prima keepende Jente Jurre Klein te danken dat de voorsprong voor de Groningers niet groter werd. Met een aantal fraaie reddingen was hij in die fase belangrijk voor zijn team.

De goed fluitende scheidsrechter Volders lastte na 25 minuten een korte drinkpauze in en dat was voor trainer Ron de Boer een uitgelezen moment om zijn ploeg zodanig te instrueren dat de snelle en vaardige voetballers van The Knickerbockers minder in de melk te brokkelen kregen. Het enorm hoge tempo wat ze hanteerden zou zijn tol eisen, temeer de studentenploeg nog maar net in training is en de Kollumers al een stevige voorbereiding op het seizoen achter de rug hebben.

Na de drinkpauze ontstond er meer evenwicht en langzaam namen de Kollumers de controle over de wedstrijd over. Dit resulteerde in een aantal kansen voor de oranjehemden, waarvan er ééntje fraai door Joop Pijnacker werd binnengeschoten. Met een 2-1 ruststand werd er op het veld een plan voor de tweede helft gemaakt.

In die tweede helft werd snel duidelijk dat Kollum in de breedte over een fittere ploeg beschikt. Alhoewel de ploeg nog op vele slordigheden te betrappen was werd de controle over de wedstrijd volledig overgenomen. De 2-2 van Ruben Merkus was dan ook meer dan verdiend, en daarna ging het licht bij The Knickerbockers langzaam uit. Na een mooie snelle aanval kon Benjamin Zondervan de 2-3 aantekenen. Iedereen had vrede met deze eindstand en om geen onnodige energie te verspelen was Kollum voornemens de wedstrijd rustig uit te spelen.

Een blunder achterin bij The Knickerbockers zorgde er echter voor dat Benjamin Zondervan de 2-4 op een presenteerblaadje kreeg aangereikt. Daar wist de snelle aanvaller wel raad mee en zodoende kon de 2-4 overwinning mee naar Kollum. Daar spelen we volgende week zaterdag wederom een bekerwedstrijd om 17.00 uur tegen zondag tweede klasser FC Lewenborg uit Groningen.