EvenementenHoofdnieuwsRegionaal

Wâldsang bigbandweekend

BUITENPOST – Op zaterdag 20 oktober 2012 organiseert streekmuziekschool ‘De Wậldsang’, in samenwerking met Vereniging SPAVO en het Prins Claus Conservatorium Groningen, het “Spavo Swing Concert” in de Flambouw in Surhuisterveen. Aanvang: 20.00 uur. Gratis kaarten zijn vanaf 8 oktober af te halen bij het Munt- en Penningkabinet in Surhuisterveen en bij Streekmuziekschool de Wâldsang, de Ring 1a in Buitenpost. Medewerking wordt verleend door Kurt Weiss, trompet, Miguel Martinez, saxofoon, Jilt Jansma, trombone, Fanfare Oranje Grootegast, Fanfare Joost Wiersma en Bigband de Wâldsang. Speciale gast is Antje Monteiro.

Vrijdagavond 19 oktober start het bigbandweekend met een eerste introductierepetitie van het nieuwe Jazzensemble van de Wâldsang, onder leiding van Nadine Greiner. Het ensemble is bedoeld voor alle blaasinstrumenten, gitaar, bas, toetsen en slagwerk. Leerlingen vanaf niveau A (minimaal 2 jaar les) zijn van harte welkom om die avond mee te doen. De repetitie is gratis voor alle deelnemers, ook voor niet-leerlingen van de Wâldsang. Het is de bedoeling dat het nieuwe ensemble gaat repeteren in Burgum op de vrijdagavond. Nadere informatie ontvangen alle deelnemers tijdens de introductierepetitie.

Zaterdag 20 oktober zijn er overdag diverse workshops voor leerlingen vanaf niveau B, in het Vleckehûs in Surhuisterveen. De workshops staan in het teken staan van samenspel, improvisatie, jazz en de bigband in het bijzonder. Hieraan kunnen ook ensembles en musici deelnemen die niet aan de muziekschool verbonden zijn. Alle workshops staan onder de deskundige leiding van docenten en studenten van het Prins Claus Conservatorium en docenten van de Wâldsang.  Het programma is geschikt voor muzikanten die de eerste stappen willen zetten in de jazz/improvisatie, maar ook voor muzikanten die al ervaring op dit gebied hebben. De workshops starten om 10.00 uur en duren de hele dag. Deelnamekosten voor niet-leden € 10,00. Opgave voor de workshops kan via [email protected] of de administratie van de muziekschool tel. 0511-541616.

 

Meer informatie  over bovengenoemde activiteiten is te vinden op de website van de muziekschool www.muziekschooldewaldsang.nl

 

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button