Ondernemend

Waar moet je aan denken als je een zakelijke autoverzekering afsluit?

Als ondernemer heb je te maken met behoorlijk wat risico’s. Het is aan jou de taak om je bedrijf zo goed mogelijk langs deze risico’s te navigeren en onderweg te profiteren van mooie kansen. Maar er zijn risico’s die je liever kwijt dan rijk bent. Zeker in het verkeer zit een ongeluk in een klein hoekje en kunnen de gevolgen groot zijn. Als je een zakelijke auto hebt, dan is het dus verstandig om op zoek te gaan naar een goede autoverzekering. Maar waar moet je precies op letten als je zo’n verzekering afsluit? Dat is waar dit artikel over gaat. We leggen je kort en simpel uit waar je aan moet denken bij het afsluiten van een zakelijke autoverzekering. Lees dus snel verder!

Wat is een zakelijke autoverzekering precies?

Deze vraag klinkt misschien als een open deur, maar het is toch interessant om er even naar te kijken. Want wat is een zakelijke autoverzekering nu precies? Is dit een andere verzekering dan de polis die je hebt voor je privéauto? Ja en nee. Voor het grootste gedeelte lijken de twee verzekeringen heel erg op elkaar en zijn de verschillen maar klein. Wel is het bij de zakelijke variant bijvoorbeeld mogelijk om het voertuig door wisselende bestuurders te laten besturen. Dat is wel zo handig als de auto door meerdere collega’s gedeeld wordt. Ook is het mogelijk om ervoor te kiezen om btw te verrekenen. Dat houdt in dat eventuele vergoedingen voor schade worden uitbetaald exclusief btw. De maandelijkse premie die je betaalt, valt daardoor lager uit.

De drie typen

Bij een bestelwagen verzekeren heb je de keuze uit dezelfde drie soorten polissen als bij het verzekeren van een particuliere auto. Dat zijn: WA, WA + beperkt casco en WA + volledig casco.

Waar de drie typen polissen van elkaar verschillen, is het niveau van dekking. WA + volledig casco biedt een bredere dekking dan WA. Hier staat tegenover dat de premie van WA + volledig casco ook een stuk hoger ligt. Het is aan jou om de afweging te maken of deze hogere premie de moeite waard is.

Dat hangt voornamelijk af van de waarde en leeftijd van de auto die je wilt verzekeren. Is de auto al oud en niet veel meer waard, dan heeft het vaak weinig zin om meer te betalen voor een uitgebreidere dekking. Gaat het om een nieuwe auto die aardig wat gekost heeft, dan is het vaak wel de moeite waard om een betere dekking te overwegen.

Welke polis kun je het beste kiezen?

Het is lastig voor ons om te zeggen welke polis je het beste kunt kiezen. Dat is voor ieder bedrijf anders en hangt dus af van de leeftijd en de waarde van de te verzekeren voertuigen. Mocht je er zelf niet uitkomen, dan kun je altijd advies inwinnen bij een adviseur. Hij of zij kan je vertellen welke polis het beste past bij jouw situatie.

Dit kan u ook interesseren

Back to top button