HoofdnieuwsRegionaal

Waldpyken strijden op de fiets tegen MS

HARKEMA – Zeven Waldpyken uit Harkema e.o. bedwingen 25 mei op de fiets de Mont Ventoux. Zij doen dit voor het goede doel: Klimmen tegen MS. De Wâldpyken willen zoveel mogelijk geld inzamelen voor de strijd tegen MS en meer aandacht vragen voor deze ongeneeslijke ziekte.

Belangeloos

De zeven Waldpyken, bestaande uit drie mannen en vier vrouwen zijn redelijk ervaren fietsers. Hun persoonlijk doel is om één of twee keer de Mont Ventoux te beklimmen. Zij willen voor dit goede doel belangeloos zoveel mogelijk geld inzamelen en organiseren hiervoor diverse acties.

Doneren

Wanneer u hen wilt steunen in dit goede doel dan kunt u een bedrag doneren op rekeningnr. NL74RABO 0300 4761 08 tnv S.Couperus onder vermelding van ‘actie MS’. Meer informatie over de actie ‘Klimmen tegen MS’ van de Wâldpyken vindt je op:
http://ktms.live.yoco.nl/teams/de-waldpyken/

Klimmen tegen MS

Klimmen tegen MS wordt dit jaar voor de 5x georganiseerd. Een sportevenement op de flanken van de Mont Ventoux. Deze berg staat bekend als een van de meest uitdagende beklimmingen in Frankrijk.

Multiple Sclerose

Multiple Sclerose (MS) is een ziekte van het centrale zenuwstelsel (hersenen en het ruggenmerg). MS is vooralsnog niet te stoppen omdat de oorzaak niet bekend is. In Nederland lijden ongeveer 17.000 mensen aan MS. Wereldwijd zijn dat er meer dan 2,5 miljoen. Het geld is hard nodig voor verder onderzoek.

 

 

Van links naar rechts: Gea Huisman, Sjoukje Couperus, Wolter de Haan, Janet de Haan, Dick Schievink, Jan Kooistra en Renske Schievink.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button