HoofdnieuwsRegionaal

‘Wâldpykpaad’ wint LF2028-prijs

BUITENPOST – Stichting MeM is de winnaar van de LF2028-prijs in de regio Noordoost-Fryslân. Woensdag mocht Atsje Lettinga bijbehorende cheque van 2028 euro in ontvangst nemen. Het bedrag is een aanmoedigingsprijs die vanuit het Iepen Mienskipsfûns (IMF) in samenwerking met LF2028 is opgezet. Na elke openstellingsperiode van deze subsidie kiest de jury een winnaar uit drie genomineerde IMF-projecten per regio. Stichting MeM ontving eerder dit jaar IMF-subsidie voor het project ‘Wâldpykpaad’.

Wâldpykpaad Buitenpost
Het Wâldpykpaad is een route voor de echte Wâldpiken die buiten de paden willen wandelen. Bezoekers kunnen wandelen over de schouwpaden van het Egyptebos. Ook aan rolstoelgebruikers is gedacht met een alternatief pad. Met dit project wil Stichting MeM jonge gezinnen, kinderen en bezoekers op unieke wijze betrekken bij de (woon)omgeving. Via een wandelroute met opdrachten leren zij over de cultuur en het unieke coulisselandschap van de Noardlike Fryske Wâlden, waaronder elzensingels en pingo’s. Hierbij staat het Wâldpyk-gevoel centraal. Met de subsidie wordt o.a. een routekaart, educatiemateriaal en een digitale audiotour ontwikkeld.

Juryrapport
De jury geeft in haar juryrapport de volgende toelichting: De jury is enthousiast over de manier waarop in dit project mensen verleid worden om met nieuwe ogen naar hun eigen woonomgeving te kijken. Kennis van de natuur in de eigen leefomgeving zal bijdragen aan de waardering ervan en het zorgdragen ervoor. Het project is een mooie samenwerking van verschillende partijen en biedt een laagdrempelige opstap voor mensen met minder kansrijke positie in de samenleving. De jury hoopt dat de Bonusprijs bijdraagt aan mooi vormgegeven beeldmateriaal voor natuur- en milieueducatie. Uit de geselecteerde projecten van de overige vier regio’s heeft de jury eveneens een prijswinnaar gekozen. Ook zij ontvangen een bedrag van 2028 euro. De juryleden zijn Immie Jonkman, directeur van Arcadia (LF2028) en Judith Baarsma van Keunstwurk.

Dit kan u ook interesseren

Back to top button